Pakai apa dalam bilik tanpa air cond?

Baby patut pakai apa kalau tidur dalam bilik tanpa air cond? Saya kadang2 rasa panas tapi baby boleh bersin. Tak tau nak bagi dia pakai apa, nak tutup ngan selimut ke tak

8 Các câu trả lời

Kalau baby saya , ada angin baju seluar takmau pakai . Saya just bedung longgar , tangan ja diluar . Kemudian letak bantal atas badan dan comforter , itupun dari pinggang . Baby saya jenis takda comforter takboleh tidur mungkin sebab ada bau kita kut . Time berbaju , seluar panjang lengan pendek & stokin kecuali hujan semua saya bagi pakai panjang . Bantal wajib atas badan .

sis..kdg² baby bersin tu bkn sb dia sejuk.tp sb dia sedang membiasakn diri dia dgn persekitaran luar rahim.jgn ikut sgt ckp org tua².dorang mmg akn ckp baby bersin sb sejuk la.ape la.then dorang akn suruh kita pakaikn baby dgn pakaian tebal²..org tua² mgkn mkn garam dlu dr kita.tp xsemua yg mereka ckp tu betul.

Hai. Kalau masih newborn tak perlu guna selimut. Baby memang senang berpeluh malah waktu malam. Kepala la senang berpeluh. Boleh pakaikan anak dengan baju lengan pendek tapi seluar panjang. Tak perlu bedung pun. Pakai kan stokin. Tapi depends kalau ada budak yang jenis tak boleh tidur kalau tak bedung hehe

kalau baby kuat berpeluh, tak berbedung, pakai baju lengan panjang yang nipis, jumpsuit atau lubang2 tu pun boleh. selimut pun saya tak biasakan, sebab risau beralih.

Mcm baby sy kuat peluhhh. Sy pakaikan baju lubang2 takda lengan 😂 Kain bedung pun kalau siang sy balut longgar je 😅

pkai bju lengan pnjang n stokin..sy x ttup slimut sbb bb suke gerak2 sampai selimut beralih takut ttup muke x sedar

Pakai baju nipis2 ja sis tp jgn yg lubang2,,bby mmng senang kena flu

Pkaikan stokin.