anak angkat

Asslammualaikum semua.. sy nak tanya , sy ada dapat seorg anak agkat ni..tp status anak agkat ini anak luar nikah (isterinya sudah bersama dgn org lain)tp dia ada suami.. dan suami die bole terima anak itu. Die dpt kembar..disebabkan sy menolong mereka utk tidak gugurkan dan terima dgn ikhlas..die juga memberi seorg ank die kepada sy kerana sy juga belul mempunyai anak sudah 5 tahun perkhawinan.. jadi sy nak tanya..kalau sy ambik anak itu..nama bapaknya sy perlu letakkan nama suami sy atau suami die.. tp kalau suami die,anak itu anak luar nikah isterinya dengan org lain.. tlg bantu sy dekat mana harus sy cari jawapan

19 Các câu trả lời

Sila tanya jabatan agama islam dan jabatan pendaftaran negara.. Bertanyalah pada mereka yang pakar dalam bidangnya.. Disini tak sesuai sis..

5y trước

Bin/binti ni sangat penting utk ditentukan.. Jika letak sebarang tanpa kejujuran.. Kelak jika anak nikah.. Boleh jatuh tak sah & zina sepanjang perkahwinan..