Chicken stock knorr

Assallamualaikum mumy,, kalau letak chicken stock knorr dalam bubur bayi 6bulan boleh x? Sesuai ka untuk bayi tu ya

1 Trả lời

Budak bawak 1 tahun tak digalakkan makan gula, garam atau perisa tambahan. Awak cuba buat stock ayam sendiri. Senang je, buat sup ayam (tumis bawang putih, bawang merah. Lepas tu masukkan ayam, biarkan dia masak sikit. Then tuang air, carrot, celery, kentang). Once dah masak, isi ayam asing, kuah asing. Ambil kuah je, sejukkan dalam freezer. Nak masak makanan baby boleh guna tu. Tapi saya admit kekadang saya pun ada guna stock adabi. Cuba saya pakai cubit kecil je. Awak jangan tiru saya tau! Hahaha cuba lah dulu perisa semulajadi