Buku Pink

Assallammualaikum and Hyeloo Pretty Mommies. Mind sharing some thoughts, normally you guys Buka Buku Pink tu dalam minggu berapa pregnancy? I'm 9 weeks pregnant, should I go now or wait till 10 weeks?

72 Các câu trả lời

first baby mase 5 week . nurse layan sbb doc yg suruh😂 konon2 tahu pregnnt mase kt kk . pdhl kt rumah dah tahu . pastu buat2 terkejut pregnnt😂 sbbkn knn2 tahu pregnnt dkt kk . blh buat awal . no 2 tak sempat bukak dah gugur . ni no 3 tggu 12 week . nk tgk baby gerak2 mase scan . pueh hati . tp ubat kene mkn laa .

waalaikumsalam sis,sya haritu cun 12week bru nurse bukak buku pink.asal dtg 8week g poliklinik.tp nurse xnak bukak dulu.depend dgn tempat jugak kot.masa sya pregnent 1st n 2nd 5weeks dah bukak dah sbb smgt.klinik yg berlainan.

5y trước

boleh pergi seminggu 2 lagi la sis utk register kadang2 lain klinik ada set hari2 tertentu untuk register buku pink.diorang tak open register setiap hari..tahniah sis semoga kandungan sentiasa sihat.

i open mine at 3weeks.as soon as i found out because i had miscarriage before this.u can call ur nearest kk to confirm when u should open.some kk will tell u to open late some will say early. congratz on ur pregnancy❤

5y trước

hye Dear, tq for your info dear, will open mine next week. sorry to hear about your miscarriage, I bet your kids beautiful and kind as u. 😘

sy trpaksa buat awl sbb byk kali pegi hospital mula2 tu..Dr suruh buat buku..klau x..tiap kali pegi mesti buat urine test n scan..penat scan..haha..klau dh buat buku Dr dh ade kite pnye detail..sng..

dh buat upt, result +ve then terus pegi buat buku merah sebab dpt ubat2 tambahan yg diperlukan utk baby kita especially folic asid utk perkembangan janin yg baik dn sihat

Mcm sy 20weeks bru bukak buku pink.. Tp sblm tu check up monthly kt klinik swasta je.. Kne ade reason la npe x bukak awal.. Klu sje2 lewatkan mmg nurse bising..

depend kk yg u nak refer nanti. bole call & tanya dulu. macam kat kajang ni 7-8w, tapi kalo ada history gugur or other risks, kadang 5w Dr private dah refer ke kk

skrg 11 weeks kot bru sesuai g buat buku..sy dtg masa 9 week misi suruh balik dulu..juz amik appointmnt je utk date 11 weeks tu.. xthu la lain tmpat lain caranya..

5y trước

procedures*

Hi semua, saya 7 bulan lebih, ni second pregnant. Kalo boleh nak normal brsalin. Tapi ada tips boleh kongsi utk kurangkan sakit brsalin?

Mine before this at 12 weeks. But you can call to ask them. When can you come utk buat appointment buku. Jgn risau, nurse tak marah.