Buku Pink

Assallammualaikum and Hyeloo Pretty Mommies. Mind sharing some thoughts, normally you guys Buka Buku Pink tu dalam minggu berapa pregnancy? I'm 9 weeks pregnant, should I go now or wait till 10 weeks?

72 Các câu trả lời

ASAP bila kita tahu pregnant boleh buka dah..tu yang nurse klinik KK bagitahu..kalau lebih dari 12 weeks dorang akan cop late booking nanti..

5y trước

la ye ke, tq awk for the info, sy akan bukak asap

I asked the nurse. They recommend to do below than 12 weeks. Certain nurse will shout at you if you go to do too late

saya awal buka 😅 teruja sbb dah 11 tahun tak ngandung.. tup2 tau ngandung trus buka awal 🤭 rasa masa tu dlm 3/4 minggu 😋

5y trước

saya dah pergi kk waktu 4(2 mgu lepas) mgu. dia just bgi ubt dan vitamin sruh saya buka buku 10/5/2019.. maksudnya 12 mgu kandungan.

Week 20 baru buat buku pink 😂 Sebelum tu nausea teruk sgt dan badan lemah untuk bergerak, asal bangun aje mesti muntah2.

5y trước

Harap sis punya nausea tak lama ye. Saya punya sampai bulan ke empat baru berkurangan...😣

i buat je even dh late booking buku pink.. almost 16weeks pregnancy dh hehe.. alhmdulillah nurse ok je tk marah

5y trước

Alhamdulillah, bertuah kalau dapat nurse yg ok, Apepun tahniah awk

Sy buka buku masa 10 weeks. Dah pergi masa 8 weeks, tapi nurse mintak gambar scan baby sebagai bukti yg sy pregnant. 😅

5y trước

Aah, nurse mintak gambar scan baby. Sy g scan kat swasta dulu.

wsalam.. tak perlu tggu sehingga 10weeks. bole trs buat buku pink. asalkan dh confirm ada bukti scan 😊

sy g buka buku pink mgu ke2 pregnant..tp nurse ckp...dtg lg bila 8weeks..awl buka pn xdpt gak..😊

sya 6weeks dah buka.. sbb doktor ckp ank 1st elok buka awai.. jnji jgn lebih pada 12weeks misi bising nnti.

saya minggu depan baru nak buat buku pink..masuk 8minggu..kalo awal sgt pun,nurse x layan..