PERSIAPAN BABY

Assalamualaikum.. Nak tanya awl sgt ke kalau saya nak beli baju baby.. sebab ada yg buat promosi baju baby to ingt nk beli.. Now pregnant 19w 2d..

39 Các câu trả lời

Beli je awk..sy 2nd trimester beli sikit2 sbb InsyaAllah kandungan dh kukuh sikit..masa 1st trimester tu mmg simpan je tggu promotion tp masa promotion tu kite baru 1st trimester..nangis woo sbb sabar kena tahan beli sbb bg sy awal lg, bg sy la..ni new year.. Allah 🤦🏻‍♀️sikit sale pon tarak..geram je..hahaha

5y trước

Ye la..huhu..geram tau

sy tau je mngndung trus g bli brg bby skit2... bnda utama bju dlu sbb excted dy lain mcm huhu...skrg dh 23w dh ckup smua...tgai nk tmbah2 je mne2 brg mcm bju ke ap ke ... sbb nt dh bsr sgt msti xlrt nk jln dh .. skrg pn jln skit dh lnguh2 pgg.

Beli je sikit2 senang ..macam Saya masuk 7 bulan baru nk beli semua so nmpk lh duit byk kluar🤑 klu beli sikit2 xlh rsa kot..tpi klu Saya untuk first baby xkisah beli byk pn. Sebab second baby boleh pkai inshaAllah. Depend pada ibu lh

Beli je lah dik... Xde sape nak pertikai. Org xtny... Kite jgn cerita. Buat bodoh je.. Kalo org tny... Jawab.. Dh beli Sikit2... Jutawan pun x beli brg skali gus. Beli Sikit2... Kita dpt top up kekurangan yg kita xde.

5y trước

😅 baik kak.. sementara ad duet ni to nk beli sikit².. nnty beli lambat gaduh pulak gn persiapan time raya lgi..

Awal x awal.. ada promosi jom serbu beli brg baby 😆.. g pun seronok apa beli brg baby walaupun sikit².. nanti dah 8 bulan tggal nak checklist je la brg² yg dah ada or x dak.. bole packing siap² 😉

Baik beli dr awal.. Dah hujung2 nt perut dah besar, dah x larat nak jalan.. Mula la penat.. Bila penat.. Kita capai je apa yg ada depan mata.. Last2 ada je yg x beli dan terbeli brg yg x perlu..

Waalaikumsalam..boleh je start beli sikit² dah..jimat sikit beli time sale kan.. 😁 Nanti boleh la cuci and packing awal² before bersalin..prepare awal² nurse ckp risau kalau² bersalin awal..

Sy 23 weeks dah start beli sikit² 😄 sebab banyak barangan promosi disebabkan musim cny ni 😁 tu beli online sebab tak larat nak berjalan sangat , lagi 70% next month baru complete kan 🥰

Saya 3bulan dah start beli. Sbb sekarang ada promosi kan. So beli jalaa. Huhu. Orang selalu cakap awal lagi taktahu macam mana lagi. Tapi takpa lah. Pk positif jaa. Anak kita. Ikut suka kita lah..

5y trước

Ahaa. Beli jaa. Saya tinggal sikit2 ja lagi yg besar2 tuh. Dengan barang saya sikit. Takda laa serabut pk sangat nanti. Huhu

Sy 21 week dh siap 80%, situasi sy sbb sy tak larat, takot terpakai duit tu, pastu suami dh mula sibuk sgt2 takot tak dapat gerak g mana..hahaha..so terpaksa..nanti sikit2 tu brg sy je..