PERSIAPAN BABY

Assalamualaikum.. Nak tanya awl sgt ke kalau saya nak beli baju baby.. sebab ada yg buat promosi baju baby to ingt nk beli.. Now pregnant 19w 2d..

39 Các câu trả lời

Kandungan kita sama sis 19w 2d. Sy dah beli sikit2 barangan baby. Lagi2 skg ada sale. Huhu. Beli sikit2 je dulu. Nanti bila dah dekat due, tidak sakit kepala nak fikir beli barangan baby lg😆

5y trước

Betul to sis😊 sbb sale jdi xtahan nk beli brg baby ni.. walaupun xtau lgi boy ke girl

Sy bli brg2 bby start 16 week.. bli sikit2 time promosi. Bli dri brg2 yg plg mahal dlu mula2.. mcm breast pump, set tidor bby.. . So skrg dh 22 week bole bli brg2 kecik2 pula..

Dah boleh mula beli.. Jenis sy suka beli skit2.. Xlarh terasa beban.. Nk lgi jimat bli time tgh promo.. Tpi klau sis mampu.. Nak beli semua trus pown boleh..

Beli je mne yg pnting sis...sy shoping brg bby 19week lbh...nti dh sarat x larat jln da...now mnghitung hari nak brsalin je....doakn sy dprmdhkn brsalin nti...

5y trước

Senoga sis dipermudahkankan segala urusan.. pregnant yg ni cepat penat.. nk rehatje keje nye

beli je sis sikit2, sy start beli dr 16w.. skrg da 32w da complete smua brg baby tmsuk brg momy.. 😂 tgl nak beli carseat je lg sblm baby lahir.. hihi..

5y trước

beli sikit2 sis, x terase brg da complete.. ni ank ke 2 sy.. jrk ngan yg sulung 5 thn jd rase mcm ank p1 pula excitednya.. 😂 kalo da 7@8bulan dh x larat nak jln2 cari barang baby.. beli awl nnt x de la pening2 nak pikir apa yg belum ada.. sbb kdg2 kta xtau bila nk bsalin, ada yg sma klinik ngan sy 27w da bsalin awl.. kelam kabut beli brg baby sbb belum beli apa2 lg.. 😅

Saya 12weeks dah beli separuh sis. Tinggal yang besau2 ja tak beli lagi.😂 Sbb sekarang ada promosi kan. Beli ja sis.

Sy kandungan 5 bulan lebih. Da start cari brg baby, baik prepare awal dan beli sikit2, baru xterasa kluar duit byk

Beli je kalau dah promosi. Bukan sng nk dpt harga tuu kann. Pastu nty beli laa sikit² brg keperluan lain pulak.

Beli je sis, concern saya kalau beli lmbt selain xlarat sbb perut besar adalah dpt kaki bengkak (edema)

Sy pun beli sbb tgh Ada promosi.. hehe.. start beli masa 20 weeks.. beli sikit2... Tak terasa sgt..