baju baby newborn

nak tanya, baju baby better nak kena beli 0-3month or 0-6month . kalau beli 0-6month besar sgt ke?, kalau beli 0-3month nak beli berapa helai je?, confuse pula. #firstbaby #firstmom

5 Các câu trả lời

Dia tgk jenis baju tu kecik ke besar, ada brand cutting kecik 0-6 pun smpai berapa bulan je sempat pakai. Usually Kalau start dgn 0 baju okay xbesar sgt dh. Mcm sy jenis xsuka tgk baby pakai baju besar sgt2, xkemas nmpak, Sy prepare je newborn/0-3m 3-4 helai. Lain2 cari 3-6m/6-12m. Pengalaman sy awal2 baby mmg takde nk pegi jalan mana2 prepare baju sikit pun takpe, ulang2 je baju sama. Sbb bila dh besar 3,4bulan baru start nk jalan2 apa semua sbb tu better prepare utk bila baby dah 3,4 bulan. Time ni Kalau malas nak cepat je, prepare rompers/ onesie senang. Skali sauk je dh Siap baby. Gi klinik pun mudah. Plus baby cepat besar awal2, xyah byk sgt baju kecik2. Bg Sy 3-4 helai dh cukup utk newborn/sebulan dua awal2 tu, sbb baju baby nnti xkena kumpul byk2 baru nk basuh. Cukup sehari basuh terus. Yg ni sama jgk dgn mittens and socks. Awal2 tu je kalut nak pakai. Baby Sy 2bulan dh ajar xpakai. Pakai pun bila sejuk je. Sbb nya bila pakai mittens, tgn baby panas ber peluh. Bila bukak mittens, masam ye bau dia. Cuma perhatikan kuku dia je, make sure pendek. So takde la cakar muka.

Saya beli 0-3 months total 10 . 4 full cotton , 4 eyelets & 2 jumpsuit saya cari utk outdoor . Dalam 4 tu ada long , short , singlet & rompers . Selebihnya saya topup 0-6 months & 3-6 months . Tupun tak banyak . Sebab tak expect sgt org nak bg hadiah . Incase standby jaa .

better amik 0-6m tp beli jugak yang 0-3 tu untuk newborn sebab kalau 0-6m untuk newborn mcm besar sikit. beli la 0-3m dalam 3 helai baju siang 3 helai baju malam, nanti pun akan ramai yang bagi hadiah baju newborn

0-3 m byk bli yg button sbb bayi masih lembut bdn dia. 5-6 helai dah cukup. Btw, skang musim panas, lbihkn bli lengan pendek sbb nnti akan bedung dia. Jd baby x tlampau panas. 🧸

Saya banyak tanya kawan kawan cakap beli 0-3 m sikit je sebab baby cepat besar. 5-10 helai cukup dah. Yang lain beli 0-6matau 3-6m