Baby active tanda ok kan?

Assalamualaikum. Masa scan hritu ada tanya puan sono, klau ibu lpr bby pun turut lpr ke? Dia ckp klau bby lpr dia akan gerak2. Kalau dia diam mknanya dia kenyang. Mmndangkan skrg puasa, sy jd confius bby lpr ke kenyang sbb aktif sgt dr pagi lg 😄 Sy suka bila bby aktif, cuma tulaa jd konfius skrg ni bby ok ke tak posa2 ni 😬 Skrg 22weeks 🤰🏻 Apa pendapat mommy2?

14 Các câu trả lời

Alhamdulillah sy 35week..bby aktif je bgerak naluri ibu sy rase bby sy ok insyaAllah..Allah maha baik mtk y baik2 mtk Allah mudahkan urusan pose ni mtk kite kuat dan anak dlm kandungan pn kuat..buat Mase ni x rase letih or lapar lagi sbb pagi tadi minum air rendaman kurma n mkn kurma .insyaAllah anak dlm kandungan baik2 saje🥰

waalaikumsalam. saya pun macam sis. baby aktif sangat dari subuh sampai pkul 9. lepas tuu pkul 10 lebih baby dah diam, perut rasa sakit sangat. rasa macam cramp. terus bukak peti ais minum air sirap bandung😅, aktif balik baby haa. haihh. saya risau pasal baby. takpa laa kena ganti pun. saya dah 26minggu 2 hari

2y trước

sama mcm sy..aktif sgt smpai sy rasa xselesa..pelik jg dia kick2 mcm tu..tanda lapar kot;(.ksian baby

Kalau baby ok kita kena tngok juga ibunya mcam mana pula. Kalau awk ada sakit perut, pening, mual nak muntah, hypo smpai menggigil ke tak boleh juga kena berbuka. Kalau baby tiba2 tak aktif dlam 2 jam pun tak boleh juga

Wahh best nye, sye cuba puasa pagi tadi tapi baby tak gerak2 cuma 2 kick dari pagi sampai tgh hari.. terus buka puasa sebab risau.. n sepatut nye bersalin hari ni tapi baby relex dalam perut lagi 🤣

terbalik la plak..sy dlu Mase pose dekat seharian bb x gerak sbb lapar..n jd mngeras perut..lps sy mkn barulah bb tu bergerak aktf.lps pd tu suami x bg pose sbb takut mudarat kan bb dn sy

Kalau baru 5weeks pregnant dan saya berpuasa skrg, tapi rasa lapar yg sgt2. Masa sebelum pregnant, bila saya puasa, saya tak rasa lapar mcm ni sgt. Patut ke saya berbuka? #firsttimemom #firstbaby 🥺

2y trước

Saya berbuka dah sbb lapar sgt. Btw, thank youuu for the advice! 🥰

harini cukup 28minggu..sy cuba utk bpuasa doc ckp cuba dulu..kalo xboleh jgn teruskan.. Alhamdulillah..masih ok..baby pun gerak2 bila time rehat betul2..masa buat keja kemas2.. diam jap sbb terbuai 😂

Bru nk msuk 11 mnggu pn dh rsa xthn..tpi sbr lgi..dh Mula rsa bby gerk Ms 10 mmggu..rsa mcm buble² vibrate..sehari kdg 4x rsa..awl dye gerk..ank ke 4.. alhamdulillah..moga BBY siht dlm Rahim mama ye..

sy xpose tp xmkn rase kurg gerak dan mengeras.. balik tgri rht mkn skit baru aktif .. skg da 30 w.. ni pon da rasa kepala pening.. myb sbb slalu sy mkn je. ni pose xmkn sgt

saya pun risau baby kurang pergerakan puasa pertama ni ha terus buka peti ais trus minum makan dia aktif balik Alhamdulillah nnti ganti puasa ya momies2 🥰