pill pregnant

Assalamualaikum tumpang tanya?pill ni kena makan berapa biji yaa and berapa kali sehari

pill pregnant
63 Các câu trả lời

Satu biji shari... Kalau x sesuai boleh minta tukar lain... Sbb ubat nih mmg bau kuat... Tuk saya mmg x sesuai... Jadi saya minta doktor tukar pada ubat lain

mcm sy 2hari sekali.. mksd ye selang.. harini mkn, esk tak.. zincofer ni ikt pd nurse sis dia suh mkn mcm mne.. bkn smua org sme.. nurse tk bg tahu ke?

Huuu ubat ni klo muntah keluar..perghh bau diaa mcm telur busuk 😂😅 en suami pon xnak tlong bersihkan muntah sy..lepas mkn ubt ni trus tidoq zzzz..

5y trước

Xleh trme ubt ni .. Jhat sgt bau lps muntah ..

Doc suru makan 2jam slps makan tp slalunya rmai mummy x suka makan ne. Mmg rasanya bikin muntah so sy minum sblm tdr. Lps mnum ja terus tdr

Zincofer namanya kan..makan sekali sehari..saya mula2 makan muntah teruk pening kepala..lepas pada tu makan sebelum tidur...

Masa scan nak buat buku..doktor ada bg ubt ni..hnya sebiji blh mkn dlm sehari..disarankan makan wktu pagi..sebelum mkn..

tu ubat zincofer, nurse mintak mkan pagi sebelum mkan sebiji sehari.. klu loya telan ubat dgn air twister

5y trước

Biase kalau amik ubat kt farmasi dorg akn bgtau cara utk mkn.. (2jam selepas mkn.. Setengah jam sebelum mkn..) Kalau lepas mkn rase pening2 mual.. Muntah je.. Bru lega.. Sy selalu mkn sebelum mkn.. Perut tgh kosong .. So ble muntah x akn keluar mknan yg kte mkn xde rase perit sgt.. Itu cara sy la..

Sekali sehari jak lai.. Malam pun nak tdo lagi baik.. Sbb kdg2 mkn waktu pagi pening

Skrg klo sy mkn ubt ni mse nk tido mesti loya n muntah balik😭

Nurse suruh sy amek 1 bj selang sehari..amek time perut kosong