Ruam Ke Alergi

Assalamualaikum smua mommies. Mo tya baa apa punca baby ni.. Dia elergi tp xtaw apa punca dia.. Dua kali sda jumpa doktor d klinik swasta cakap sama ada sabun atau baju baru.. Hmm.. Bkn makin baik tp makin melarat pula.. Tu ubat yg 2 org dok sy pegi bg sma sy.. Risau sma baby.. Xda juga nangis2 gatal ka apa.. Hmm.. Letak ubat makin melarat pula smpi blkg badan baby.. Tolong sy momies.ni baru anak ptma kurg ilmu masi.. Anak bru 4bulan.Klu ada tips atau apa tolong kongsi.. Makasih.. Ank

Ruam Ke Alergi
28 Các câu trả lời

better tukar sabun cuci kain tu, sb kadang baby ni x ngam dgn sabun pencuci kain and jgn letak apa² bedak or minyak d badan baby selagi belum reda tu ruam.

cb tukar jenama sbun basuh & sbun mnd tu..cam bby sy dlu sy pk sbun tuk sensitive kulit alhmdulillah smbuh&xbg minyak telon..pkikn bju yg tipis..

better pg hspital or kk....stop pakai sabun utk sementara waktu ni...baju baby kena asingkn biler basuh....pkikan bju yg nipis2 pada baby....

eczema ni sis...pakai ni beli kat farmasi, ni ubat doctor yg suggest suruh beli ubat ni alhamdulillah dgn izin allah akan mengurang la

Saya dulu baby mcmni saya stop guna sabun.. Baju xnak pakai tebal.. Tak letak lotion or minyak panas pun selagi tak reda merah2 tu..

Cuba tukar jenama sabun basuh baju bayi. Untuk mandikan bayi juga, cuba stop pakai sabun. Lepas tu monitor, ada berkurang atau tak.

kalau bf check jugak permakanan ibu. mcm bby saya alah dgn ayam. kalau makan ayam habis naik rumah badan dia

Maaf sis. Tolong crop ye bahagian kemaluan dia tu. Sian baby. Semoga dipermudahkan urusan.

cuba tukar jenama sabun dan bedak bayi..dan juga sabun basuh kain tu cari yg beesesuaian.

Nie eczema ...org tua2 panggil campak..Tp baby mn ada campak before setahun...