Ruam Merah Di leher

Ada baby yg alergi carrot x.. Baby sy mkn carrot msk 3 hari tp hari ni naik ruam 2 Merah kat leher.. Itu tanda elergi ke? #seriusnanya #ingintahu #firstbaby #pleasehelp kalau baby elergi kena buat apa selain stop bg makanan tu?

1 Trả lời

Ada dua sebab. Sama ada alergik atau ruam panas. Kalau baby naik ruam sebab alergik saya biar je. Nanti akan hilang sendiri. Tapi kalau ruam anak awak makin banyak, merah, gatal, berair bawa ke klinik ya.