Ruam

Assalamualaikum, hi semua. Hari ni hari ke 22 berpantang. Hari ke 20 nurse ada dtg rumah cek baby, dia kata muka baby yg mengelupas kering and ada kerak sikit kena bersihkan. Sy as first time mom dgr je nasihat dia. Dia minta bersihkan guna minyak baby. Sy buat lepas tu. End up muka and certain bahagian kepala anak sy naik mcm ruam merah. Boleh tak bantu sy mcm mana nk pulihkan? Kesian baby, sy pun tak pasti sakit/gatal ke tidak ruam tu. Baby tak meragam and tak cuba menggaru bila buka mitten. Sy sertakan gambar. Terima kasih

Ruam
18 Các câu trả lời

stop pakai sabun sampai umur baby 2 bulan, takut sabun tak sesuai, saya memang takde guna sabun baby, sebab kulit baby berasid ph tinggi 5.5, so sabun boleh jadi punya kulit baby trigger

4y trước

Baby memg tak pakai apa apa sabun atau bedak pun now