Ruam

Assalamualaikum, hi semua. Hari ni hari ke 22 berpantang. Hari ke 20 nurse ada dtg rumah cek baby, dia kata muka baby yg mengelupas kering and ada kerak sikit kena bersihkan. Sy as first time mom dgr je nasihat dia. Dia minta bersihkan guna minyak baby. Sy buat lepas tu. End up muka and certain bahagian kepala anak sy naik mcm ruam merah. Boleh tak bantu sy mcm mana nk pulihkan? Kesian baby, sy pun tak pasti sakit/gatal ke tidak ruam tu. Baby tak meragam and tak cuba menggaru bila buka mitten. Sy sertakan gambar. Terima kasih

Ruam
18 Các câu trả lời

Sama sebijik baby saya ni. Saya refer doc. Doc bagi krim Calamine. 2 3 kali sapu je Alhamdulillah hilang. Doc cakap sebab panas tu yang baby naik ruam. Elakkan bedung siang hari.

Ruam panas atau susu.. bersihkan muka bby ngn air biasa n lap kain kering. N kerapkan bedak sejuk muka bby. Hati2 kat mata. In shaa Allah.

Coba pakai ini sist, anak saya dulu pun macam itu dekat leher lalu saya pakai itu dan sekarang sudah hilang ruam merah

Try nie sis..elok tok ruam,apa2 Luka,melecur..xde parut sis..shopee de Jual rm23 xsilap

Try sapu kanji sis.. Mak saya sapu kanji jer kar anak saya hari tu.. Alhamdulillah ok

kalau baby doktor tidak mengalakn mengunakan lotion dan powder

Lps mndi jgn pkai bedak biar smtra wktu...tkt bdk tu x serasi dgn die

4y trước

Sy memg tak pakaikan sabun atau bedak pun

Mandi baby pakai kelapa