Baby 4 bulan+ suka menggaru dan menyulur?

Maaf nak tanya, ada ke baby ibu² sekalian yang suka menggaru muka,telinga macam tak tentu arah and kalau meniarap tu, dia suka mengesot ke depan guna kepala je and tolak kaki, angkat punggung macam tu, macam ulat gonggok tu😂. Jadi, bila macam tu, muka dia selalu naik ruam, dahi calar². Saya tak tahu nak buat apa dah.

2 Các câu trả lời

Anak menggaru tu waktu bila? Waktu tidur atau waktu main? Kalau saya akan letak anak kat playing area dia. Memang dah secured and childproof so takde la calar2 tu.

bnyk faktor sis. mybe ank sis panas, ngantok. make sure kuku anak sentiasa pendek.

4mo trước

mostly sebelum tidur, yang calar² tu yes sebab kuku tapi dah pendek² dah potong. ada possibility baby boleh ada side effect resdung ke sebab saya ada resdung, and mak saya kata kalau saya makan seafood ke apa², anak saya pun gatal² juga since saya fully bf.