Pinjam mata ibu2, betul kan double line ?

Assalamualaikum, saya nak tanya ibu2 dalam ni .. mata awak semua nampak double line tak? Saya nampak double line tapi kabur.. Tangan Dah mengigil ni 😅 Sebab tak berapa nak ready.. anak pertama baru umur 3 tahun lebih.. tahun depan 4 tahun.. anak ke 2 baru je masuk 2 tahun.. tiba2 nak dapat adik pulak 😅 baru plan dengan husband, anak pertama sekolah baru boleh ada baby lagi.. tapi tak apa lah rezeki dah datang awal , alhamdulillah.. walaupun masih trauma sebab pengalaman anak pertama & kedua yang berbeza dan menakutkan 😭 doakan semoga anak kali ni dipermudahkan urusan bersalin saya.. saya nak tanya dekat mak mak berpengalaman..anak pertama minum susu tepung ,jadi xde pengalaman menyusukan anak.. anak ke 2 Breastfeeding sampai skrg, dah cuba wean off tapi tak berhasil .. boleh ke dia menyusu sambil kita mengandung anak ke 3 ya? Ada ap2 masalah tak? Lepastu kalau nk bukak buku pink umur kandungan 12 week boleh kan ? Sebab anak pertama & ke 2 dlu xde masalah masa mengandung.. kena bawak apa ya ? Buku pink anak ke 2 je kan ? Anak pertama punya buku pink kena bawa ke ? Tq jawab.. #pleasehelp #bantusharing

Pinjam mata ibu2, betul kan double line ?
5 Các câu trả lời

eiipppp congrats mommyy! rezeki semoga Allah permudahkan 😘 if experience kita, alhamdulillah kita continue breastfeed anak first masa mengandung anak kedua sampai bersalin.. pastu tak wean off lagi sambung tandem feed dua2 dalam 4 bulan baru wean off 😅 so far alhamdulillah takde issue pun smpai dah ada adiknya ni haa... buka je buku pink cam biasa 10-12weeks tu ok je kut. bab bawa buku pink i tak sure; anak kedua je kut rasanya.. dlm tu ada details anak first pun kan.. mungkin others boleh share juga hehe

10mo trước

oh haa betullah tu.. kena set appt. ni depends lah kat kk mana kan.. dulu kk tempat kita suruh whatsapp bahagian ibu anak utk set up appt tarikh buka buku pink... tmpat lain mungkin call..

sama macam situasi saya,anak first na masuk 4 tahun,anak second na masuk 2 tahun..ni pregnant anak ke3.. ikutkan xready lagi..habis merancang..tp ALLAH bg rezeki jugak.. alhamdulillah..ank sy pun masih on bf..pngalaman pregnant anak second dr suggest utk putus susu disebabkan alahan teruk smpai kena ketone and protein..kalau xad masalah blh je truskan bf..psal buku pink blh bawak buku anak kedua..sbb ad details dh anak pertama dlm tu

9mo trước

hahaha kan ..saya pun plan nk bukak 12 week .. Sebb malas nk g check up awal2 dekat KK .. lagipun kita ada anak kecik2 lagi ..payah

dah ada nie,tapi klu baru lagi tak nmpk sngt,nti try lagi 1, minggu sis....ank saya dah 2 tahun 3bulan masih bf lgi smpi skng walau sy mngndung🤭🤭..sy p buat buku baru2 nie baru 6week pn dah boleh buka,tapi blm dapat scan la sbab tak nmpk lagi🤭🤭.12 week tu dah boleh sngt tu..

10mo trước

tulah saya risau ada aap2 masalah UTK anak dalam perut ni 😂 Sebb ni pengalaman pertama susukan anak fully sampai 2 tahun tapi tulah nk stop kan dia tu susah

oh nak tanya kalau tak keberatan, ni mommy tau ke bila cycle utk check or sbb period tak mai baru check?

10mo trước

hehe tq!

nampk double🥰tahniah

10mo trước

terima kasih sis