First Pregnancy

Assalamualaikum. Saya nak tanya adakah ini positif? Saya sepatutnya datang bulan harini tapi saja nak check sebab setiap kali meniarap rasa tak selesa bahagian perut. Tak sangka dapat keputusan macam ni 😍 Kalau betul pregnant, apa yang saya kena buat ye? Ni anak pertama jadi saya taktahu nak buat apa.

First Pregnancy
56 Các câu trả lời

InshaaAllah positive. Tunggu dalam masa 8weeks untuk pergi scan sebab kalau scan before 8weeks berkemungkinan tak nampak janin lagi. Melainkan kalau awak ada duit lebih boleh pergi scan awal. And folic acid wajib makan. Susu pun kena minum everyday. The rest jaga diri and jaga pemakanan. Jangan buat kerja berat sebab still fragile lagi. Boleh lah tambah ilmu berkenaan dengan pregnancy lepas ni 😆😆

4y trước

Wah terima kasih 😊 agak confius sikit sebab first time pregnant 😄

Wasalam... Alhamdulillah ... Tahniah sis ... Jaga diri ye.. jga makan .. dah boleh pergi farmasi beli acid folid dl .. 8 9 minggu boleh pergi kk terdekat utk buka buku pink .. nanti nurse bg ubat2 yg perlu mkn .. sis dah boleh google baca tentang pregnancy ..

4y trước

Terima kasih. Saya dah start makan acid folic 😊😊

Positif sis. Saya pun dapat macamni last week. Pergi klinik swasta utk check & confirmkan. Scan dah nampak sikit. Saya pun first pregnancy 🥰🥰 tp doktor kata week 8 baru boleh buat buku pink kt klinik kerajaan.

4y trước

Doktor kata 5 weeks dah time tu.

Sis last period bila? Tahniahh.positif dh. Alhamdulillah. Sy pn skrg bru tau tgh preggy ank 1st.❤😍😍baby dust to everyone❤❤❤😍😍😍

4y trước

Bulan ni je belum datang period. My sister cakap baru lagi around 2-3 weeks macam tu 😊 Awak pregnant jaga diri okey? 😍💕

insyaallah positive, dalam beberapa minggu lagi awak pergi la scan ke klinik untuk confirm kan pregnant. semoga dipermudahkan segala urusan 🥰

pgi klinik trus kak.. cm sye sblum nie check jgk waktu first day sepatutnye period then bile check di klinik upt xpregnant pun.kecewa 😭

4y trước

Bersabar ye sis. Insyallah ada rezeki tu. Boleh amalkan acid folic and keep track period cycle. Minggu ovulation tu keraplah bersama suami 😊

perbanyakkan tambah ilmu, untuk awal2 ni jangan buat kerja berat, elakkan caffein dan bergas, elakkan -ve, always ceria dan +ve . tc

4y trước

Terima kasih 😊

Alhamdulillah tahniah sis! seronoknya tgk double line mcm ni..doakan sy dpt merasa saat2 happy mcm ni ya

4y trước

Thankyou sis! Insyallah ada rezeki nanti. Keep track period cycle, amalkan asid folic and kerap bersama suami minggu ovulation 😊 Jangan stress and buat benda yang sis happy 💕

Awal hamil kena makan asid folik.. beli kt farmasi.. untuk buka buku biasa 9 weeks. So kena beli sendiri

Wa'alaikummussalam. tahniah sis. Btw lepas ni jangan meniarap lagi sebab akan pressure baby dlm perut.