8 MINGGU . 4 KALI KELUAR SPOTTING , DOKTOR SURUH CUCI

Assalamualaikum . Nak tanya pendapat . Sy dah 8 minggu , 4 kali spotting sikit & 3 kali pergi scan klinik yg sama . Doktr suruh pergi cuci sebab sepatutnya 8 minggu dah nampak jantung , tp cuma nampak kantung je. Patut ka sy pergi cuci ? 😔 Ni first

8 MINGGU . 4 KALI KELUAR SPOTTING , DOKTOR SURUH CUCI
29 Các câu trả lời

saya 8minggu gugur, baru je gugur. mula2 spot je klua, dh lama2 darah makin bnyk. kantung takde plak klua, tapi doc check dh keguguran. selama 8hari saya keluar darah tak sakit pun. sengugut pun tak. saya ingat sbab nak baru2 lekat ingat normal la. tpi last2 keguguran. tak sakit lngsung. sbab klau saya period pun tak sakit

sy pun scan 8week xdengar lagi bunyi jantung, doktor okay je siap sarankan dah boleh terus buka buku pink.. sy nak tgu minggu ni cukup 10week scan semula baru buka buku.. jgn terus cuci sis, jaga diri nnti scan lagi dekat klinik lain ya

saya mase first cek kt klinik swasta mmg ade kantung je mase tu 8 minggu . doktor ckp bru ada kantung belom ada isi , lepas dua minggu kene dtg balik cek . alhamdulillah dah ade isinyaa . cuba try cek kt klinik lain mase da 10 minggu .

hahahha saya suka sungguh ayat last tu. mmg scanner KK tu ptut bg anak sedara aku main je🤣🤣🤣serupa mainan. pstu ckp takde bunyi jantung lg…blum ada janin yada yada. elok gi swasta, jantung dh start dgr dari 5-6 week lg🤣

Better tunggu lagi 2 minggu sis. Saya pun scan masa 8 minggu nampak kantung je. 10 minggu scan baru nampak baby dengan bunyi jantung. Doa banyak2, Inshaa Allah semuanya okay. Takpun try klinik lain sis.

Sama dengan saya yunk . saya patutnya 9week daoktor scan bawah tahu ii 7week ada kantung saja jantung takda lagi . so doktor bagi 2week lagi untuk check jantung baby kita sesama doa semoga baby sihat walafiat

pergi klinik pakar sakit puan & ibu mengandung (Obstetriks & ginekologi) swasta. check melalui bawah.. biasa doktor pakar dapat kesan masalah yang kita hadapi

Pergi scan klinik lain. Tggu sampai 12 minggu. Kalau spotting selalunya doktor ada bagi ubat kuat rahim atau suggest transvaginal scan dari bawah.

jgn dlu sis. sy smpai 8 minggu jga masi nmok kantung ja. tp 9 minggu baru nmpk bentuk kpla. 12 minggu baru nmpk jantung. sabar

mcm sya jgak sis..blighted ovum..mggu ke 14 kna cci..n now..rezeki sya hamil lgi..moga baik² aja utk kita smua