Firstime buat BSP

Assalamualaikum , nak tanya ibu2 yang ada tips ke , hari ni saya dah start kena buat bsp , Start 12 mlm saya puasa sampai kul 8 pagi amik bsp result 5.5 than saya mkn roti wholemeal hijau ngan air putih 1 botol , lepas tu next bsp kul 1015 pagi bacaan 5.1 than saya mkn nasi suku senduj nasi sbb lapar sejam lebih sebelum kul 2 bsp kali ketiga bacaan 6.9 naik gila mcm mana syaa nk atasi mcm ni atau makanan apa yang bagus untuk ibu yg ada kencing manis , boleh share tips tak ibu2 , sye mengandung anak first jadi kurang pengalaman 😅

7 Các câu trả lời

sebelum cek bsp pg mkn ,roti atau biskut, tghari bsp mkn nasi 12 tghari (2 jam ) sebelum cek.