Perut Mengeras

Assalamualaikum mummy, sy nk bertanya da 1 hari sy rasa perut bhgian bwh pusat mengeras dgn kerap..skrg otw ke hospital..5 ke 15 minit dlm 30 saat cmtu lebih kurang..ada tak mummy dlm ni rasa pengalaman cmtu dan bersalin tanpa tanda? Thank you semua ❤️

Perut Mengeras
17 Các câu trả lời

Perut mengeras rasanya normal. Mcm sis juga taktahu rasa contraction tu apa. Sy sblm ni kerap mengeras tp after 2mggu perut sakit lain mcm. Makin lama makin kerap. Instinct kata dah nak bersalin ni pastu subuh tu pecah ketuban, contraction dah 2-3mnit, then bersalin 😁 bersalin pn 37mggu6hari. Hrini pantang hari ke 9.

Perut sy pun asyik mengeras. Lagi2 bila sy tidur. Baru nak mngiring pun dia mngeras. Td msih aktif begerak. Minggu lalu klinik misi ckp kepala dah masuk bwah. Skrg 38week belum jg ada tnda nak besalin. Hari tu misi cek kedudukan kpla baby sakit sgt mcm org nak besalin dah. Tp smpai skrg pun belum ada tnda.

5y trước

Sma la kita, scan kpla bby dh ad kt bwh.. Cuma blum ad tnda skit lgi.. Cuma mnegras biasa je. Pernh la g hspitk tkotkn ank pertma, sbb kita xthu cntraction btul2 tu cmne.. Last2 doc cek xde pape pun lg hahahaha main2 baby ni

tanda nak bersalin dah tu,sama mcm sya msa mengandung dr subuh sakit prut mengeras igt sakit prut je biarkan dlu sampai tgh hari sakit makin kuat xboleh tahan trus p hospital smpai hospital doc check ckp dah bukak 4 cm dah trus doc ckp msok labour room 😂😂

5y trước

alhamdulillah..xsangka dah 4 cm masa tu..in shaa allah semoga dipermudahkan segaka urusan..amin

Oo, perut mengeras tu salah satu tanda ke? Perut sy pun kerap mengeras juga cuma tak sakit. But at the same time baby aktif bergerak. Not sure kalau perlu pegi hospital ke tak. Instinct kata mcm belum lagi. So tunggu je la dulu kan. ☺ #esokdah39weeks

5y trước

Tq awak for sharing. 😍dah hujung2 ni kena lebih alert la kan.

kalau kerap mengeras macam tu doktor kata tanda nak bersalin juga tu, takpe dah otw ke hospital kan nnti doktor check. semoga dipermudahkan tau mummy, lagipun baby da matang da 🤗

5y trước

Thanks mummy, harap di permudahkan ☺️

Sya 38w6d dUk mengeras ja.sakit pun mcm tipu2 kejap2 ja.. Xda tanda apa2 pun. Wisau gak. Xda pnglmn lgi plak tu. Huhu. Harap2 slamat la semua nya . Harap sngat trun tanda.

5y trước

Kerap mengeras x perut? Harap semUa urusaN kita dipermUdahkaN. Aamiin. . .

Due date same dgn sy..tp dr kata kepala blm berada di exact posisi lagi..sy disuruh byk jln n buat exercise..rase mengeras tu ade jugak kadang2

37week 1day..8.11.2019 Skrg pon rsa mngeras,sakit2 bawah,tapi biarkan dlu sbb nnti hilang,so saya rsa tu cume main2 je..

saya 37 weeks 1 day....mengeras cam main2 je...so rest je and bnyk jln...smoga smua dpermudahkan..aamiinn

Sy cm tu mgeras² ja xda tanda p hptl 3cm...5 cm tdk ada sakit last² kena induc. Drip paksa sakit

5y trước

Semoga di permuda kh... Banyakn turun naik tangga pas tu ketuk ketampi. Cepat tu