Perut Mengeras

Assalamualaikum mummy, sy nk bertanya da 1 hari sy rasa perut bhgian bwh pusat mengeras dgn kerap..skrg otw ke hospital..5 ke 15 minit dlm 30 saat cmtu lebih kurang..ada tak mummy dlm ni rasa pengalaman cmtu dan bersalin tanpa tanda? Thank you semua ❤️

Perut Mengeras
17 Các câu trả lời

Ada je sis. Klu risau blh g doc tnye tp normal sis

Mmg normal sis lebih lebih kalau hujung hujung ni

Kite start contraction mcm tu mase 36w5d...g checkup doc refer p hosp...da sampai hosp 1cm doc kate belum sampai nase lg..dinding tu tebal lg...so kena blk..dah 37w4d turun tanda drh..g hosp 1cm jgk..doc suh blk...38w mase checkup contraction lg kuat 10minit 2x..g hosp still 1cm...doc suh blk dlu..dtg hosp bile turun air pulak...so 39w1d trn air ketuban kul 4.30pg..terus g hosp..jln still 1cm..tp sy xsakit2 pon..kul 10pg doc check lg skali da 5cm...bukaan cepat sgt..11.40 da ngam 10cm msk LR..11.53 pg da bsalin..proses nk bsalin tu kejab..tp part tertanye2 nk beranak ke tidak tu yg sampai 2 mgu lebihhhh....semoga dipermudahkan sis

Itu mmg akn berlaku

Smg dmudahkn urusan

Dah nak bersalin

U sama due date dgn i. Tapi i dah bersalin minggu lalu. 😉 Mengeras tu mcm tanda nak buka tu

5y trước

Wahh taniah ye mummy...