Mintak pendapat mommy semua

Assalamu'alaikum mommy semua Sy pregnant 7w skrg. Dari semalam sy ada bleeding. Stop sekejap dr pkl 8mlm hingga 2ptg tdi. Pkl 3 camtu sy perasan fresh blood keluar lagi, xbanyak.. Semalam dah pergi klinik utk checkup, doct scan atas & bwh. Doct ckp xder bukaan rahim, kantung dlm keadaan normal takde tanda nk jatuh. Myb darah yg keluar adalah darah period. Doct ckp jugak ni salah 1 ancaman keguguran. Sy ada mintak ubat kuat rahim atau suntikan kuatkan rahim. Tp doct xnk bg. Doct bg alasan biasa pihak klinik akan bg 2pilihan ubat kuat rahim sekiranya dah ada denyutan nadi. Pasal ni serius sy xpuas hati & xpaham. Esok decide utk checkup trs kat kpj. Perut rase soft cramp mcm mild senggugut. Sebelum ni da 2x gugur (thn 2020 bulan 3 8w & bulan 7 4weeks). Kantung semua keluar normal and x d&c. So nak tanye mommies, ape suggestion mommy semua berkenaan problem sy. Sy buntu skrg... Hati sy kuat kata masih boleh selamatkan kandungan kali ni. Sekiranya bukan rezeki sy, InsyaAllah sy terima ketentuanNYA. TQ mommy semua ❤️ #ingintahu #bantusharing #4thpregnancy

7 Các câu trả lời

pendapat sy direct hospital ..lg mudah . mcm sy pun bleeding mse kndungan 7weeks.. n doc cek pun baby ok ..ad degupan jntung...n doc pun ckp ,ancaman keguguran (baby ugut)pstu doc bg ubat kuatkan rahim .. lps tu , doc set appt untuk next checkup , after 2weeks amik ubat kuatkan rahim ..doc refer kt pkar o&g . alhamdulillah ok .. kne bnyk rehat sis . klau blh jgn buat kerja langsung. baring , mkn , tido je .

Maksudnye skrg ni 7week and belom ada hearbeat? Maybe puan kene tunggu dlu kot. Or if u want to have 2nd opinion boleh pergi klinik lain or hospital lain utk confirmation.

kalau bleeding terus pergi emergency dkt hospital sis..klinik hnye mampu buat check up biasa je..baik pergi hospital..bagi tau ade history keguguran..

better pergi another klnik or hsptl tuk dptkn second opinion dr another doc pakar..tu sebaiknya.mg dpmudahkan segalanya..aamiin

Better refer klinik swasta ye 😊😊😊 ikhtiar. Semoga dipermudahkn. Aminnnn

pendapat saya mommy prgi klinik lain je.. semoga dipermudahkan segala urusan

sis g kk ke?bter sis g klnk swta sis..smge dpmdhkan ye sis