pernah pakai ni tak?

Assalamualaikum ibu2 spe ada pengalaman time pregnant kne buat ujian holter tu saya sertakan gambar nanti 31/3 hujung bulan ni saya kena pakai bende tu nak rakam pergerakkam nadi jantung sbb jntung ndi tak stabil sangat laju mudah penat skrg kandungan saya 30week.. bende tu pakai 24jam je takboleh kena air jadi lap2 jelah badan takboleh mandi..

pernah pakai ni tak?
12 Các câu trả lời

Sme la situasi sy, tiap kali p klinik mesti nadi laju.. Paling laju 140..Sempat buat 4x ecg, ambk sampel darah untuk thyroid, last skali kene buat echo..result smue normal..ujong2 nk dekat due ni nadi jadi ok plak..alhamdulillah..

4y trước

Alhamdulillah

saya baru pakai benda ni smlm utk tgk jantung nadi sy gk sbb cm tk stabil tambahan sy ada anemia.. so far nurse mcm lil confuse sbb kekdg debar² lps tu ok blk.. so strt mggu dpn tiap mggu kne p amik darah nk tgk pkembangan..

4y trước

Kene warded ke kalau pakai alat ni?

Fungsi sme mcm ecg.. tp hilter ni mcm walkman boleh dibawa kemana2...supaya dpt merakam sepanjang hari...24 jam je...tp klu puan pergi swasta,result leh dpt dlm mase 2 jam

4y trước

itu la, saya pun nak tanya kalo cek dekat swasta biasa berapa?

x pernah pki stkt ni 25w 106 tp nadi mmg laju sblm ni ade smpi 112...kdg2 mri berdebar2 kdg2 x..ambik darah nk cek tiroid keputusan ok..x thu la kenapa..

Waalaikumussalam. Setakat mengandung anak first sampai bersalin, belum ada pengalaman buat ujian holter. Semoga selamat semuanya ya sis

Kena gak tp xtau bila.. Huhu. Nadi laju. Sdgkan rasa bdn cergas.. Huhu. G klinik ja nadi laju.. Stress la. Baru 15 weeks dah kna mcm2

4y trước

White coat syndrome... Sme mcm sy time pregyy.. Suspect throid tp buat test drh semue xde tyroid.. Cek ecg.. Smue normal. 2-3 kli jg bp tggi...then lps tu dh ok... Ibu2 klo g klinik.. Make sure xtrllu pnt n byk pkir... Time mek bp tu rlx n jgn pkir ppe.. Bork2 gan nurse ke tgok tv skrin ke.... 😁 Jgn stress2.. Msti ok..

Sy pakai masa nak dkat bersalin.. Tp kejap je dalam 15minit.. Dr ckap jantung bunyi lain macam haha

pernah nk kene sbb dah ada appt . tp tak pegi . pakai yg dekat kk je . kk rujuk pakar tp tak pegi

3y trước

Yaa saya kena pakai. Tapi leceh nak kena gi hospital, appointment KK la.. appointment hospital. tapi doctor pakar dah cakap jantung normal hmmm

pernqh pakai holter lps keguguran sbb jantung xstabil

Prnah pkai tpi bila berpeluh asyik tercabut je.😟

4y trước

Sy takut.. Takut result xokay.. Sy xpenah seumur hidup admit ward