kuning ( jaundice)

nak tanya dan pendapat korang , betul ke kalau baby kita ade kuning takboleh pakai bende bende yang warna kuning ni . saya dengar bende bende ni mitos

4 Các câu trả lời

mak saya pon cmtu. towel kuning x boleh , cadar kuning tak boleh , 😂 tp sy ok je. selagi dia x suruh bg baby minum ke makn ke untuk hilangkan kuning tu.sy ok. orang kata x memudaratkan lah. baju2 kuning tu boleh tunggu. mcm saya dua2 anak prolong jaundis so sebulan baru hilang jaundis. so lepas dh hilang tu pkai lah semua benda kale kuning. lepas geram.

Ni kepercayaan org dulu2 ni.. sebenarnya tiada apa la😂 tiada kaitan pun anak kuning dengan bnda2 kuning yg lain…

12mo trước

Nak jaga hati mak mentua boleh la ikut apa yg mak mentua suh pantang tapi kalau takut nanti baju tu mmbazir tak pakai, bagus pakaikan lagipun dah beli takkan tak pakaikan.. rugi pula nnti cuma yg saya tahu baby ni baik elakkan pakai baju warna yg terlalu terang tuk jaga mata dia

Mitos

mitos.

12mo trước

terima kasih kerana berpihak 😉