Urut Naikkan Peranakkan

Assalamualaikum ibu² nak tanya kalau bersalin secara czer bila boleh urut naikkan peranakkan ye?

11 Các câu trả lời

biasa lepas czer tukang urut takan buat urut naikkn peranakan...make sure puan cri tukang urut yg btl2 yg berpengalaman tw...kdg ada yg trjumpa sebaliknya tu pelik2 aneh2 je yg di buat nnti..nnti mudarat pd diri kita...tp utk urut buang bisa lepas brsalin czer ada..dia takan urut dkt kwsan czer.. urut bdn dkt part tertentu shj bg tujuan tuk bg bdn kita rs ok..buang angin dlm bdn dan bg cpt tegap bdn xde rs trlampau sakit bisa2 bdn selepas bersalin....

ntah la dik.. akk 2 kali czer pun x penah berurut. takat berpantang, mkn jamu, mandi herba, sapu minyak herba kt perut je.. x berani nk kacau tempat czer tu wlaupun dah 5 thn usianya takut tempat czer tu terkoyak. 😅 seram plk bila difikirkan.

klw normal pon tk perlu urut. ade doktor explain knp tk prlu. sy dlu urut, bekas urutan tu sbb tekan kuat sngt, jd effect dlm perut sy. sakit. tk selesa. check doc tp doc kata tkde ape. trauma da nk urut2 lps beranak ni.

Akk ipar sy czer mak x suggest urut pun sbb x meneran , nnt luka dh baik bru boleh urut2 bdn utk legakn je , lps bsalin tu klau nk urut kaki or bhu tu xpe tp xya urut perut pun

wasalam.. better tkyah berurut lagi awal-ii ni takut luka belum sembuh sepenuhnya.. sy dh sebulan lebih ni tkg berurut lagi, takut jadi pape kan.. better tunggu 6bln katas laa

kalau saya beranka normal ye, jatuh tsangt la sakit time kencing. Alhamdullilah sminggu saya urut. Skg da 6bulan ank. Takda rsa apa2 sakit dah. Czer xya urut kot 😂

czer tak perlu urut naikkan peranakan. czer tak meneran pun jadi rahim tak jatuh nak kena urut

1y trước

setuju dgn pndpt puan ni

Utk czer kalau nk urut perut kne tgu 6 bln ke setaun bila luka betul elok rasanya. Tp awk dah cek di klinik ke?

kalau czer xperlu urut sbb xmeneran pun..selalu yg normal kalau bole kena urut,sbb proses meneran yg kuat kan

Takyah urut untuk czer , kang urut risau mudaratkan sis. Better elakkan👍🏻