Timing Tidur Bayi Sebulan

Assalamualaikum , harini dah 1 bulan 22 hari baby saya . Masalah yg saya hadapi , time tidur dia . Boleh saya minta tolong share tak cara nak ubah timing tidur dia ? Dah sebulan saya tidur lewat 🥲 baby saya selalu bangun 11:35pm - 3/4:30am mcm tu . Allah , penat tu jangan cakap la . Saya nak solution untuk ubah timing tidur supaya saya start keje nanti xlah jadi zombi 😭 • Bangun - 10:00am / 11:00am Lepas mandi dia tidur balik • Mandi - 6:00pm Kadang berjaga kadang tidur balik lepas mandi • Berjaga lama - 11:35pm sampai 3/4am paling awal pukul 2am tido balik Bangun nya ajak sembang , dah bosan nangis , pastu sembang lagi , nangis lagi . Kalau nak tido time tu mesti kena dukung baru dia lena 😩 TOLONGLAH SAYA . . . 😭

13 Các câu trả lời

Time pantang waktu tidur baby mmg xtetap n kerap bgn mlm sbb xkenal siang mlm. Kena ajar bila mlm nk tidur tutup lampu. Bawak masuk tidur awal jgn lmbatkan nnt terbiasa. Time nap pn tutup lampu.