Susu Formula?

Assalamualaikum, Hai Semua, Nak tanya pendapat, anak saya berkemungkinan besar tak sesuai dengan Susu Formula S26 Gold Progress. Boleh mommy mommy cadangkan Susu lain? Anak saya selepas dalam seminggu lahir, kuming naik dan muntah yang projectile sehingga hilang berat. Saya bercadang nak cari susu formula as preparation untuk masuk kerja akan datang.

8 Các câu trả lời

susu nie ade mcm2 brand.. tp sbenanye susu ade 3 jenis yg utama 1) susu yg ada lactose -yg nie semua susu kt pasaran.. saiz molekul lactose yg asal.. 2)Susu yg ada hydrolyze lactose- yg nie lactose dlm molekul lebih kecil, baby yg ade masalah pghadaman/x ssuai dgn susu type 1, boleh cuba yg nie sbb mudah dserap oleh badan.. contoh susu: Nan HA, Frisolac gentlease 3) Susu yg xde lactose/soy based- susu yg nie ssuai dgn baby yg alah dgn susu lembu.. Klu sis nk tukar susu anak, jgn consider brand je.. kne tgk jenis2 susu jgak.. harap mbantu..

susu fm ni awak sendiri yg kena try and error. sebab setiap penerimaan baby kita semua tak sama. maybe susu yg mommy lain suggest sesuai dgn baby dia tapi xsesuai dgn baby awak. awak boleh cuba refer link ni cara pemilihan susu fm dr doctor ain https://www.tiktok.com/t/ZSLCjW2Ar/

Cuba s26 sma, anak saya minum s26 sma ok. Lps tu try s26 gold sbb igt formula lebih kurang ok la, tp dia jd xberak. So saya bg s26 sma balik baru ok berak hari2 😁

Dulu anak saya pun banyak susu tk sesuai kerap cirit + kembung, lepastu doc suggest saya guna susu similac TC. Lepastu anak saya okay tkda meragam dah.

Baby saya ada cuba S26 Gold dan Enfalac Baby. Dia lebih suka rasa Enfalac Baby. Saya masa nak buat testing, saya beli paket yang paling kecil.

susu formula ni kene try and error

susu dutch baby bole try

Enfalac ank sy ok