Janin kecik dari mengandung yg sebenarnya...

Assalamualaikum... Hai sahabat semua...saya nak tanya...Saya mengandung 9 minggu 3 hari...bila Saya scan doktor cakap janin tak membesar seperti 9 minggu tapi janin seperti 7 minggu...jadi 2 minggu lagi saya kena datang klinit jumpe doktor scan lagi nk tgk perkembangan janin.... Perkara ini baru pertama kali terjadi pada saya utk ank no 4 ini... Jadi saya agak risau..🥲 normal ke perkara ini mummy2 semua...ape yg patut saya buat sebenarnya utk janin membesar dgn normal...

Janin kecik dari mengandung yg sebenarnya...
2 Các câu trả lời

Sama mcm sy.. baby kecik 2w tiap kali scan..msa scan kk doktor ckp takut tumbesarN dia x normal,tp bla sy scan seasta doktor ckp normal sbb bkn smua tumbesaran dia kecik.. tp msa 35w keatas msa scan baby kecik 1w ja,doktor kata normal sbb baby mkin membesar dlm perut jd tumbesaran dia pn blh berubah2... masa lahir baby 3kg lebih,seminggu sblm lahir scan x smpai pn 3kg

3y trước

Terima kasih perkongsian mummy... Lega sikit hati ini...🥰

Dah ada heartbeat ke belum? Kalau 9w,patut dah boleh nmpl & dgr heartbeat janin.

3y trước

terima kasih sis...