40 weeks

assalamualaikum hai mommy2 smua. hari ni tarikh due tapi belum rasa tanda2 baby mau lahir. mommy2 boleh bagi tips x?

1 Trả lời

Go sis g ukur mall..saya pun macam sis awal tahun hari tu..da tlebih due..tp lps 2 hr bturut2 g ronda2 cuci mata kat mall, n bersama ngan husb beberapa kali dan minta dia buang dalam..sbb org tua2 kata air mani bole percepatkan proses menipiskan dinding rahim..hari ketiga tu turun tanda lendir+ darah ngan contraction ringan..lepas 2-3 jam baru gerak g hospital, cek jalan da buka 4 cm alhamdulillah saya bsalin hari yg sama sorg baby girl yg comel dan sihat dan xperlu induce..takut jga kna induce sbb org kata lagi sakit..

5y trước

ok thanks sis bagi tips. inshaAllah saya cuba. risau jgk suda due tapi baby belum nak keluar. harap2la dipermudahkan nanti