Pampers newborn baby

Assalamualaikum dan hai mommy2 sekalian . Sy due bulan 4 ne . Sy mau tnya kalo mau beli pampers utk newborn ikut saiz atau mcm mana ? Boleh mommy2 bgi pendapat ? ☺️

32 Các câu trả lời

Sy pampers newborn dah 1pack bb drypers, 1pack huggies, 1pack drypers, 1pack mikubi habiss.. Ni nak bukak 1pack baru mikubi.. N beli 1 pack extra drypers.. Anak sy bru 16 hari sekarang.. Berat masa lahir 3.03.. Last timbang selasa 3.4kg.. Bby sy banyak buang air.. Sy try Size S masih besar lg.. Still kena pakai newborn.. 16 hari pun dah 4 pack pampers newborn habis n nak masuk pampers pack ke 5 dah..

4y trước

Boleh laa.. X laa bocor.. Berbaloi laa dgn harga kalau utk newborn.. Sbb bbyk kerap membuang n pakai byk pampers.. Sy kalau keluar checkup atau sebelum tdur malam guna pampers lain.. Kalau biasa pakai mikubi.. Ni dh masuk 2 pack mikubi dah.. Bru 18 hari baby dah habis guna Drypers + bb drypers + huggies + 2 mikubi..

Beli je yg newborn sis.. rugi beli saiz s sbb bby kerap poo2 & cing2. Sy rekomen pampers Mikubi newborn sgt bagus kadar resapan serta jimat belanja. Sebelum beralih ke mikubi sy guna pampers huggies dan x sesuai drypers. Skrg bby 10 bulan still guna mukubi saiz L jimat dan terbaik..sedikit perkongsian sy,sekian😘

Saya beli diapers masa kandungan 5bulan, so excited kan. Kebetulan shopee selalu buat sale, jimat byk kalo beli 1box terus. Beli size NB 1box(3pack x80pcs) Sekali baby keluar 3.5kg hahaa.. Boleh pakai 1pack je, lps tu tukar ke size S. Sebab peha baby montel la sangat.

Sy due bln 3. Sy beli 1pek 60pcs petpet saiz nb. Kena tgk saiz baby wktu lahir. Mcm kakak sy, ank2 dia sume jenis lahir bsr. So dia beli saiz s terus. Tp sy saja beli saiz nb dlu wlupn scan saiz baby bsr sikit. Beli 1pek je, klu dh xmuat xde la rse membazir sgt.

5y trước

Selamat bersalin ya sis . Tq sis ☺️

Kalau sy sndiri, mula2 terganggu jgk bila org sekeliling suruh amik saiz s, tp sy beli je new born byk2 sbb baby awal2 ni byk membuang, kalau beli saiz nb untung sikit sbb byk drpd saiz s.

Utk 1st...paling selamat pilih sz NB. Beli 1 pek dlu utk try sama ada sesuai dgn bby or tak cth : sesuai dgn sz baby,sesuai dgn skin bby x allergic dan sesuai dgn budget keluarga 😁

Tgk last scan anggaran berat baby berapa. Kalau baby kecil beli nb. MCM saya standby saiz s sbb anak2 saya sebelum ni lahir 4.41kg & 4.13kg. So risau baby y ke.3 Ni besar juga.

Wa'alaikumussalam, pgalamn sy ank prem mmg agak byk gna sz nb. Sbb bby lahir 1.5kg. apa2 pun ntuk psediaan beli je 1 pack. Bila habis bru decide ikut kdaan baby nnt. 🤗

Masa baby saya lahir bulan lepas saya beli newborn punya,beli satu pack je dulu. 2minggu lepas tu baby saya terus pakai S, NB dah sendat😅

Beli yg newborn klau beli S tkot baby kecik tpi biasanya mmng beli newborn lps seblan bru ambik S