Pembentukan BCG

Assalamualaikum, hai ibu ibu. Nk tanya, bila bcg baby dah start membengkak, bby akn rasa tak selesa ke sampai merengek & taknak tidur? Terima kasih

6 Các câu trả lời

stakat ni ank2 sy xd la pulak meragam ke ap d sbb kn BCG dy mula membengkak n nanah . misi pon pesan jgn buat ap2 . dy akn baik sndri . mse mndi bby tu BCG akn perlahan2 jdi lembab dn trcabut sndri bengkak nanah tu . misi pon kata jgn sentuh tmpt BCG tu . sbb tkot nt jngkitn pula pd BCG . klau dy demam slps bcg bru bole bwk jmp doc .

5y trước

ye same2 . mudh mudhn bby n mommy sehat2 je ye .

My baby takda macam merengek pun. Macam biasa je rasanya. Checkup sebulan dah nampak parut dia dh terbentuk.

5y trước

Ouh. Okay. Baik. Terima kasih ye

Waalaikumsalam.. maybe can try letak ice pack pada bahagian suntikan utk legakan rasa sakit

5y trước

Ouh, okay. Tq ya 🤗

Ya sis. Saya tuam2 dgn tuala basah (basahkan tuala dan letak di freezer jap)

5y trước

Ouh. Alright. Terima kasih

sometimes tp x sgt

Kadangkala ya