Hospital tak cucuk BCG pada bby

Baby dah 3 bulan sye bru sedar tangan bby takde kesan cucuk BCG . Boleh ke saman hospital atas kecuaian ? Any lawyer here 🙋🏻‍♀️ boleh suggest or boleh bgi effect tak kalau bby lambat cucuk BCG ni

32 Các câu trả lời

Uii nk saman terus. Takut dengar. Check dulu mummy. Baru ambik tindakkan ya. Faham kita nak yg terbaik untuk bayi kita. Lagipun masa kita pergi jpn ada satu kertas tu dia ada tanda anak kita dh cucuk BCG ke belum dengan cucuk hipetetis B sudah ke belum.

2y trước

sy pun bersalin kat hkl jugak, so far dorg x suggest pon cuma dorg ade explain. and klu xsilap, dlm buku pink kita tu pon ade tulis rasanya...n dlm buku baby pun ade record...cuba check semula

Hi mommy, anak saya pun mcm tu. Dah cucuk tapi takde kesan. It's okay, beritahu KK and KK akan set kan appointment untuk cucuk BCG, mcm anak saya, akan kena cucuk lagi sekali 10/2 ni, mungkin yg first tu cucuk tapi tak menjadi. And saya tanya doctor, doctor cakap takde effect pun cucuk lambat ke dua kali ke apa ke. Insyaallah..

wow terus nak saman ye. baby lahir kat hospital mana? bukan ke lepas few hours baby lahir tu nurse/doc dtg mtk izin cucuk bcg and cucuk depan kita? sebelum check out patutnya dah sedar. kalau first time mom pun, waktu checkup baby masa pantang nurse akan pantau parut bcg. awak yg cuai pada pendapat sy.

Rilex sis baby saya dlu nak dekat 4 bulan baru keluar bcg ni pun dah 6 bulan ceconet je parut dia.. org kata nanti bcg akan nanah tp baby saya takda pon.. ritu pon masa checkup saya tanya nurse kenapa tkda kesan bcg.. nurse tunggu 4 hingga 6 bulan kalau tkda baru kne cucuk lagi sekali

selalunya, masa lahir pihak hospital dah cucuk. Then masa kita discharges nurse2 akan bgtau BCG tu kalau takjadi boleh buat dekt KK, dekt buku Bayi kita tu pun ada tulis, kertas2 semua ad drg stepler dkt buku tu. Kalau takde baru bertindak. Jgn terus meluluh kang malu daptnya 🤣

Keluar dari hospital,detail anak semua keluar dekat mysejahtera.injection apa yang dia da dapat pun,dah disenaraikan dalam tu 👍🏻👍🏻👍🏻 Bagi anak yang lahir 2023.selain dari tahun sebelum tak pasti ada update juga dekat mysejahtera atau tidak.check lah 👍🏻

anak sy ade kesan bcg tp cucuk nye ke bwh sgt 😅 dh lah ank girl nmpk mcm pelik jarak dr bahu dgn bcg nye jauh sgt. memule ingt kne gigit nyamuk tngk btl2 ehh tu lah bcg nye. puas belek sbb ingt ank tak dpt bcg jgk memule. 😅

Hi sis..xda effct k. Ada ja bby y brulang kali ccuk bcg smpai nmpk tnda. Lewat pn xpa…xslh pn sis mrh sbnrny😅 sbb bnda ni pnting lagi2 frst mom kn…bnda kta x thu, xkn kita y kena alertt yg bukan kepakaran kita kan.

masa nak discaj ada borang awak kena sign sblm bawak balik baby. dalam tu dia dah tulis tarikh cucuk bcg biasanya. parents especially ibu sepatutnya awal² cek dulu semua info kelahiran yg nurse tulis dalam buku baby.

periksa dulu buku baby.. sebab ada ja bby yg xda kesan cucuk bcg tu.. hospital xkan terlepas pndg cucuk bcg ni.. nnti waktu checku bby, nurse akn cek kesan cucuk bcg tu samada ada parut atau tak.

2y trước

Nak cucuk ni kne gap sebulan. Tu yg kne ganjak tu utk cucuk 4 bulan nnt. Terima kasih yaa mmy doakan bby sihat 🤲🏻❤️ in syaa allah aamiinn