Barang2

Assalamualaikum dan selamat malam ... say nk tanya brang2 keperluan baby & mommy bila waktu sesuai belikan ye ... Dan ap keperluannya ... bole share kan x .??? ?

18 Các câu trả lời

Wasalam. Org tua kata x elok beli awal. Tp bole beli awal just jgn expose pd org ramai, sambil tu kte x rasa duit ni kuar bnyk kalau beli hujung2 nt n xde juga brg yg tertinggal kan. Bole la beli seawal 5 bln ke atas. Brg keperluan mommy Maternity pad, breastpump, kain batik, jamu, ubat lawas jika perlu, set berpantang, jgn lupa booking tukang urut. Brg keperluan baby Pampers, pakaian, barut, napkin, bedung, topi, blanket, towel, minyak telon, yuyee, tilam, bantal, bath tub, botol susu, wipes. Ni antaranya laa. ☺️

5month da start beli sikit2, xde laa trase sgt duit kluar laju cm air mgalir.. Huhu.. Before beli, list dulu brg nye.. Cm sy, sy bli bju n brg newborn dulu yg unisex color, pastu brg keperluan mumy,. Brg besa2 cm stroller smue sy bli bila msok kndungan 8bulan..

Start 6 months pun boleh dah. Yang paling penting baju, pampers, napkin, kain bedung, yang pakaian dia lah semua, and minyak2. Untuk carseat, carrier, stroller ni semua lagi bagus menabung awal, barang barang ni lepas pantang baru berguna kot.

Sy start beli masa kandungan 7bln.. Tppp di galakkan seja beli sikit2.. Dri 4bulan mcm tu.. Sbb bila start beli dri 7 bulan.. Terasa betul bnyk mau pakai duit... Yg penting, fikiran harus sentiasa positif... 😊 Dan bnyk2 berdoa..

Sy start 7 bulan. Tapi mungkin beli sikit jer.. Sebab barang2 baju2 baby anak pertama saya masi cantik. Lampin pun masi cantik.. Ada lagi lampin lebihan tak guna masa anak pertama.. So jimat sikit hehe

Saya 7bulan baru beli barang baby.. Sebabnye ikut petua orang tue.. Katanya tak elok beli awal.. Jadi terpakselah ikut petua orang lame.

Wassalam. Sy bulan depan masuk 8bulan baru nak shopping😂😂. Bulan nie beli stroller je dulu sbb duk kejar sale punya pasal😅

Sy 5 bulan dah start beli baju sikit sikit. Next bulan beli lg ape yg x cukup. Nanti x de la. Kelua duit byk sgt gitu..

Sy start beli masa 5 bulan. Beli sikit2, bila dh masuk trimester 3 nak jalan pun semput masa beli barang baby

Msa dh 6bln beli mcm2 tpi sikit2 mcm pkaian2 tuala n kain lmpin pastu nty bli lg next month tpi tmbhan yg lain2