gula tinggi

Assalammualaikum Selamat pg Baru2 ni minum air gula..isnin klinik call suruh dtg jmpe doktor sbb bacaan gula tinggi..doktor suruh on diet,ada x tips mcm mne nk turun kn gula dalam darah dgn cepat...risau jgak klau kena insulin atau mkn ubat..klau bole nak elakkan semua tu..??

2 Các câu trả lời

1.senaman 2.jangan ambil gula /makanan dan minuman bergula 3.kurangkn pengambilan makanan berkarbohidrat (nasi, roti, kuih, biskut etc) 4. Disiplin, sukat makanan, suku2 separuh..