gula tinggi

Assalammualaikum Selamat pg Baru2 ni minum air gula..isnin klinik call suruh dtg jmpe doktor sbb bacaan gula tinggi..doktor suruh on diet,ada x tips mcm mne nk turun kn gula dalam darah dgn cepat...risau jgak klau kena insulin atau mkn ubat..klau bole nak elakkan semua tu..??

2 Các câu trả lời

Sama dgn sy..xpnh ada gdm..tp ahad bru2 ni klinik wasap bgtau sangkut gdm..suruh sy bt bsp 4x utk hr isnin..sy lgsg xminum n mkn mknan manis..control mkn nsik..minum air kosong ja..alhamdulillah..back to normal..doc kata bcaan bsp cantik..xdak sbrg mslh😊

1.senaman 2.jangan ambil gula /makanan dan minuman bergula 3.kurangkn pengambilan makanan berkarbohidrat (nasi, roti, kuih, biskut etc) 4. Disiplin, sukat makanan, suku2 separuh..