scan

Assalam sume.. sy baru nk pegi scan kt swasta harini.. kndungan nk masuk 7w.. bca pnglm mommies2 sume.. 7w bese nmpk kntung je ea... blom rasa heartbeart... doakan kandungan sy sihat ye mommies2 semua.. sy nebes plus tkut .. ni ank sulung.. harap baik2 semua... untuk sume bakal2 mommies jgk..

19 Các câu trả lời

2ari lepas sy pun pergi scan..ikut kan date period mnggu ni dh nk msuk 9 week...tp ms scan apa pun xnmpk..doc ckp lg 3 mnggu kena repeat scan sbb kmungkinan date lari..sy skrg tawakal je sbb sy ada kuar drh..dh ari ke 3...tp doc ckp tu biasa..dia bg ubat kuatkan rahim n asid folic..

saya pun pernah mintak buat scan dklinik swasta 8 ke 10 mnggu mcm tu..doktor kata xperlu buat lg sbb slalunya xnmpk..ble saya explain saya just nk tau baby ad lg ke x bru dr tu buat scan..sbb saya naik flight n 2hr jgk bleeding..

Better 10 minggu ke atas.. Kalau pergi awal2 mcm ni tetiba doc kata tak nmpk kantung, belum ada heartbeat nti ibu2 yg susah hati.

5y trước

Betul sis. Sya tggu 10week... Kna sbr dulu.

Yer sis... Mmg cmtu.. Tp Ade yg dh nmpk awl kdg..cm sy 6mnggu dh nmpk jnin..tp dot kecik itam la.. Halus ssgtt...😅

sy scan msa buat buku pink,msatu bby dah 9w6d.so mmg nmpak bntuk bby kcik je..n nmpk ad heartbeat dh...

Sy hari tu 7minggu baru nampak kantung.. bila dh 11 minggu baru dapat lihat baby & dengar jantung baby

ya 7w sy pun nmpak kantung je.. repeat scan 3minggu lepas tu dah nampak bentuk baby & heartbeat

Sy 6w dh nmpk kantung n hearbeat..tp ad jgk yg belum nmpk..pergi je sis scan utk kepastian..

sya 6weeks dah nmpk kantung n dah ada heartbeat inshahAllah yg pnting smuanya baik2 seja ..

ni size besar cery je..mmg la nmpk kantung..so rileks ye...bnykn godek2 aps ni