hb rendah

Assalam ..n haiii momiess semuaa ada petua tak nak naikkan bacaan Hb ..?

21 Các câu trả lời

Hari ni sy checkup 31w..hb low 10.9..sebelum ni cantik je 12..hari ni x ok pulak.. Td sembang2 dgn sorg akak ni.. Dia ckp sebelum nk checkup mkn buah jambu batu.. Dia ckp dia pun ade mslh hb low, dia mkn sebelum pg klinik alhamdulillah hb ok katanya.. Nk try la jgk.. Lepas ni doktor suruh mkn ubat zincofer pagi dan mlm pulak

5y trước

Ya...btl tu sis sy sblom temujnji nurse sarapan pagi pastu mkn jambu batu....spnjang khmilan hb sy manten ja xpnah down skrg 31mggu dh

makan buah jambu batu, ikan bilis goreng, sayur2 hijau. makan iron tablets yg KK bagi. sye HB low jugak dulu, suka skip makan iron tablets sebab sembelit. pastu try Iberet Folic mula2 mual sebab bau dia. then nurse suggest makan dgn air limau kasturi. Maltofer pun pernah try. ubat kunyah rasa coklat. ada kat farmasi

saya hb mula2 buat buku pink pun rendahhh... lpstu bru2 ni cek hb 13.1 mkn ubt kk bg pun jarang 😆 makan sbb tkthn busuk... saya sllu makan buah jmbu batu dgn delima... alhmdulilah hb naikk cntik 😇

waalaikumussalam...cube sis try makan ubat macam zincofer ke pe dengan air limau...saya biasakan makan zincofer dengan air tu jer...in shaa Allah hb mantain n naik...🤗

makan jambu batu, ikan bilis goreng, sayur bayam, hati ayam. makan iberet dgn air limau/lemon/oren (betul2 buah bukan kordial) sebab ubat tu bau dia kuat.

4y trước

tak pasti, sebab nurse kata lagi bagus kalau jus buah ori

Nurse kt kk ada advice mkn hati ayam n kerang. Hari tu kebetulan mak mertua goreng hati ayam, esok check up hb naik drpd kebiasaannya.

Saya minum air campuran buah kering ni.. Saya share gambar yg saya beli dengan seller ni.. Mummy boleh cuba mana tahu serasi... ☺️

4y trước

Okay tq info🙂

Hr tu hb sy dlm 10.6. Dah kalut dah time tu. Pastu mak sy potong carrot. Makan pagi2. Kena buat selalu. Tp dia ikot badan jugak la.

5y trước

Yg mentah.

Saya naik kan hb Minum Air mata kucing or laici kang.. Ubat Iberet pun kadang terskip makan. Alhamdulillah naik

Sis bole cuba jambu batu.. klu hati ayam x berapa ssuai untuk early pregnancy.. sbb dia tinggi vit a...