hb rendah

Assalam ..n haiii momiess semuaa ada petua tak nak naikkan bacaan Hb ..?

21 Các câu trả lời

Try ferrovit..makan dengan air oren peel fresh semasa perut kosong...mmg naik..

Bykkn makan daging, sayur hijau2,yg penting byk kn mnum air putih insyaAllah..

Sy cuma makan sayur hijau dan minum susu...tdk lupa mkn ubat dari klinik

Mkn buah delima sayur byam merah hti ayam @ kerang..N mkn ubt yg doc bg...

Byknn mkn buah sng je hb maintain. Kurangkn caffeine. Tea kopi sjnis caffeine gk.

5y trước

Buah tiap Hari makan. Kopi & Teh mmg x amik.. Cuma lemon kosong suam secawan tiap pagi.. Tp hb tetap turun..

Mkn zincfr n air oren sblm tdr. Patidelima/buah delima ,

Makan kucai , tauhu , kerang , Buah delima

Wslm.. Cuba ambik iberet

makanan sunnah dik

Cuba tukar iberet