nk tanya mummy....

assalam mummy, sy nk tanyala kn, klau xlarat nk bgn bt kerja, asyik nk baring, klau bgn nk bt kerja mesti pening, mual², lebih² lg wktu pagi, itu morning sickness ke? sbb sblm ni pregg 2org xpnah mcmni, lain mcm je ni..??sbb br je preg 6w..

11 Các câu trả lời

Masa saya awal pregnant macam ni jugak sis. Memang baring je, memasak tak, mengemas tak. Rumah pun teruk berhabuk, baju tak berlipat. Masa 9 weeks dah okay, lepastu masa 13 weeks jadi semula alahan nya. Sekarang 21weeks dah okay, doktor bagi ubat tahan muntah

Setahu sy effected cmni preggy ank lelaki.. Ank girl je si ibu rajin semacam.. sbb sy laluinya cmtu lar. Org² tua sy pon ckp cmtu.. "Klu ank laki ekau mesti pomaleh,, klu dapek ank pmpn osahkan nmpk bondo yg rimas nak yo dikomeh eh.."🤭🤭🤭

5y trước

oo..tq info,kne refer Dr dulu la kn mcmne..

sama mcm sy sis .. msa 6 week mmg mls sngt nk buat kje .. asyk nk tdo je .. bau2 msakkn pon x suka n bole muntah2 .. alhamdulilah dh 11week 2 hari dh bole masak n buat kerja rumah .. tp still muntah jugak laa .. hehe ..

5y trước

x sis, yg ke 3 😅 tp sblm ni xpernah mcm ni...tu yg xbiase kot..

wasalam. saya pun sama sis. first preggy ni. 6 week. pagi2 rasa sakit kepala. nak muntah. lepastu asyik nak tido je. ni pun nasib baik doktor bagi mc 2 hari. boleh rehat dari kerja. huhu

Abis tu sy nak buat keje, tp x leh diri lama dh nk pitam n kluar darah... tp bile duk rehat je x sedap badan plak rase.... acamne tu?

5y trước

Sdah ke emergency first time bleeding. N dr ckp normal kantung mula2 nk attach. Dr sroh bedrest jelah... Tawakal jelah...

Waalaikumussalam. Sama laaaaaa. Hahaha. Asik nak berguling je atas katil. Nasib baik suami faham :)

5y trước

ha, tula..sokongan yg baik sgt² diperlukan..😁

Haha. Saya spnjg preggy mmg mcm tu. Keje nk baring je.. Skrg dh 34weeks. Kih3

5y trước

amiinn amiinn..semoga dipermudahkn segala urusan sis..😊

Sama laa..siap2 nk pegi keja..time sarapan jaa terus rasa tk bermaya,rasa nk tido jaa....

5y trước

kan, sedap nye tido...😅😅

Wassalam.. Ye, itu antara tanda morning sickness

5y trước

tq sis...harap xlama la ye..😅

Sbar je laa.. mmng mcm Tu sis