Alhamdulillah penantian 5thn...doakn mummy n baby ok ye..

Nak tanye mummy2 semua,brp week br ok klau kite nk bt 1st scan??

Alhamdulillah penantian 5thn...doakn mummy n baby ok ye..
109 Các câu trả lời

Tahniah sis, sama lah mcm sy tgu lama nk dapat rezeki anak, slps 10 tahun baru Tuhan bagi...tu pun masa kandungan dh masuk 4bln baru tau diri mgandung, Saya mmg Tak pnh jangka kan pun ...mcm Tak pcya diri tgh mgandung.pi private scan tgok baby dlm tu air Mata mmg Tak tertahan...mcm2 perasaan sbb Tak sangka 10 tahun akhirnya dapat juga merasa spt wanita lain yg ingin mgandung.Saya doa kan semua nya dipermudahkan buat sis.

5y trước

Time ksh byk2..ye sesiapa yg pnh melaluin menunggu agak lama akn memahami bl diberi rezeki mcm ni..alhamdulillah😊

Alhamdulillah tahniah Puan. Boleh je pergi awal. Ikut usia Puan ni dah 5-6 weeks Saya buka buku pink waktu kandungan usia 5-6 weeks lagi. Lagi awal lagi better dapat kesan sakit/masalah semasa hamil Doktor boleh pantau. Jaga baik baik ya Puan

5y trước

Ha'ah. Saya takbaca sampai habis soalan Puan hehe. Ya. Seeloknya usia 6 weeks ke atas Puan. Sbb lain orang, lain pengalaman. Mcm saya 5 weeks masih taknampak di ultrasound. Kena scan ikut bawah baru nampak.

Alhamdulillah.. Sy pulak rasa excited. Sbb faham perasaan tggu lama tu. Tahniah ye sis... Bykkan rehat taw. 1st scan hr tu sy buat 5 weeks dkt klinik swasta.. Buku pink 7 weeks. Tp blh je nk p awal2... Slalu kk akan bg trikh.

5y trước

Tq sis..yup,lama sgt menanti..rs mcm tak percy mula naik 2 line..husband lgla,smpi nangis dia

kalau mcm ni mungkin dalam 2 minggu lagi scan,tapi haritu saya,dapat tahu pregnant,terus scan rupanya da 6minggu4hari,,ingatlan stamina xd time joging sebb demam,rupanya da ad isi,ttc 5thun4bln

5y trước

Sama la.. Sy baru g scan smlm..

tahniah sis. better tunggu 10-12w baru scan. kalau awal sgt bawah 7w nanti tak nampak janin, nampak kantung kosong jer. nanti tak pasal² sis emosi pulak kalau doc cakap kantung kosong.

5y trước

Owh yeke..ok tqsm😊😊

Klo nk dgr heartbeat skli mybe 9@10weeks lg sng , xyh g byk2 kli ,sbb klo awal dlm 5@6 weeks xblh tgk ape lg nti kne repeat scan after 2week , moga ibu n baby sehat sampai melahirkan

7 ke 8 week ls scan sis. Mcm sy 6w6d scan nmpk kantung ja. Lps tu dokto suruh scan balik bila dah 12w baru nampak. Awal awal ni takot x nmpk lg. Ape pon tahniah

5y trước

Ok baikla..tq😊

Waaah tahniah sama la kite..saye pergi scan je..alhamdulilah dah nampak..scan awal sebab perut cramp mcm sengugut tu...alhamdulilah ok..hehehe

5y trước

Naik**

Alhamdulillah, tahniah 👏🏻👏🏻👏🏻. Semoga dipermudahkan urusan sepanjang mengandung ni dan semasa nak bersalin nanti ye sis. Aamiin 🤲🏻💕

4y trước

Amin..tqsm dear

scan awal xmasalah..klau ada rasa mcm pregnant better g cek takot kita lasak2 buat keja xsedar pregnant lain mslh pulak yg timbul..kan

5y trước

Ok yunk..tqsm🥰🥰