gugurkan kandungan

Assalam hai . Ade tak mommies yg pernah gugurkan kandungan kerana anak masih kecil dan menyusu...bekas czer masih sakit dan masih baru and... Tak ready dari segi kewangan mental dan fizikal....help me...I need your advise I done with my istikarah that I dont want this baby :(

48 Các câu trả lời

jangan gugurkan baby sis. hospital gov pun mungkin takkan suruh sis gugurkan. dulu pilih pil atau injection? kalau pil mungkin sis ada salah waktu ambil kah atau apa..lebih baik pilih injection yang 3 bulan skli tu. for now jangan apa apakan kandungan, nanti ada kesan yang lebih teruk. pergi hospital and bincang dgn doktor mcm mana selesaikan masalah ni

Allahu sedih baby kalu tahu sis xnk dia...sis jumpa doktor mntak pandangan boleh ke sis terus kan kandungan sbb czer kan... kalu boleh truskan kalu xboleh kita ada alasan munasah tok kesihatan sis tp kalu sbb xready n mslh kewangan rs mcm xptt..rezeki tp baby lain2 sy mmg percaya tu sbb sy dh lalui keluar je ank ada je rezeki ayah dorang kj...

5y trước

Tempat czer saya sakit sangat :( serious tak tahan

dah tahu czer,knp x ambik perancang?lpstu dh preggy boleh pulak u nk gugurkan ur baby?sory bukan nk jd bitter kt sini,tp u are the one that shud be blamed for.bukan ur baby.u dh pernah preggy kan,u sndiri tahu bila dh msuk 8w baby dh ada jantung.xrasa mcm membunuh ke?gatal sgt beromen,sila tanggung akibatnya.ok

5y trước

Kalau rasa tak boleh bagi pendapat jangan la buat tahi di sini utk menaikan rasa marah dan benci dan sumpah pada u . Kene diri sendiri nanti ? Dah ade jawapan siap la kan? Makhluk tiada kuasa Allah maha kuasa

Jgn la buat dosa nk gugurkan anak.. Awk senang dh dpt baby sbb x taw nk hargai.. Ramai x cam awk mommy... Kalo czer n sakit mommy perlu berhati2 masa bersama dgn suami.. Mkn pil perancang ker atau kena rancang sendiri... Kite buat salah tapi gugurkan bayi yg x bersalah... 😢 terima la rezeki yg tuhan bagi

5y trước

Haha dah makan dah pill tanpa skip . Why eh ramai cakap saya x merancang?

Dari pengalaman sis ibu X ada hak nk terminate baby dlm perut. Kes sis pakar nepfro suruh gugurkan tp pakar sakit puan X benarkan. Dari kes puan lebih elok puan bincang dgn pakar sebab gangguan emosi ibu pun salah satu penyakit jga. Doktor akan check samada kondisi puan boleh mengandung atau X.

5y trước

Puan kawal dulu emosi. Makin stress makin sakit. Pkiaq positive.. kesihatan sgt penting nk teruskan idup. Kalau p klinik bidan bole mintak untuk refer pakar. Tell them everything.

Sist..kalau sist kuat lahirkan jer baby tu..setiap baby ada rezki masing2, cuba ambik nasihat jumpa doc, apa yg dia sarankan, kalau dapat melahirkan lahirkan la baby tu, kalau x mampu jga atas kekurangan carilah kuarga angkat utk baby sist, Sy doakan yg baik2 utk sist and baby❤💓

Sy pn prnh mcm sis, baby bru 4 bln dh prgnant lgi, b’salin cezer gak...kemurungan gak sebulan, asyik menangis jer. tp alhamdulillah family support, doc pn nasihat. skrg dh setahun pn ank sy, in sya Allah sis, ikhlaskn hati...semua b’jln dgn lncar...in sya Allah...🙂

5y trước

Sis bersalin no 2 tu normal ke czer jgak?

Mkin dy ad masalah sendiri..jaga la kata2 takut terkena dekat batang hidung sendiri di kemudian hari..patut klau nak nasihat, nasihat la elok2..buat mommy lepas nih pandai2 la merancang agipon czer x sama macam beranak normal..take time untuk sembuh

5y trước

Terima kasih puan :)

anak tu rzeki sis..sya pun pernah fkr bnda yg sma sbb preggy kli ni x d jngka pun..tp bila fkr2 blk anak tu rzeki yg Allah bg..jgn ckp kewangan x stabil sbb stiap anak yg lahir ada rzeki masing2..percayalah sis..

Ya Allah sis.. Tak baik mcm tu.. Anak tu adalah pintu rezeki kamu.. Knp nak gugurkan anak yg Allah dah kurniakan kpd kamu sis?? Ada org yg susah utk dapatkan anak sis.. Ini kamu nak gugurkan dia.. Istigfar banyak2 sis..

5y trước

Risiko besar atas diri sendiri