Sembelit selepas bersalin

Apakah tips untuk elakkan ibu sembelit selepas melahirkan?

8 Các câu trả lời

minum air msak bnyk2.. beli ubat utk lembut kn najis/farmasi dea jual.. bnykn mkn buah/syur/jns sup2.. dlu mse prgnant smbelit sy kuat/smpai nk scan baby pown doktor ckp xnmpk sgt😅..ps brsalin lgi trok smbelit sy,smpai 5hry xbuang..azab klau kna.. prgi frmasi bli ubt utk lmbut kn njis jns(pil)/tggu 1jam..trus buang smuaaaa,smpai kn tggal cair jea..😅azab sgt2..dlu sy ngdung jrang mnum air msak,mkn buah n syur..hrap xnk kna lgi smbelit..🤦

Mcm sy skrg ni. Sy rasa sy cuma perlu bykkan minum air, bykkan makan sayur, rajin minum sup, bykkan makan buah mcm buah betik dan lepas tu x tinggalkan makan zincofer atau kalau bukan zincofer, minum esp shaklee.. Sy ni baru berapa minggu tahu hamil pun alami perkara ni juga..

minum air bebanyak . saya sembelit dan sembelit tu ya allah 3hari tak buang air besar. masa tu jugak, boleh pulak kurang minum air. mmg padanlah kena sembelit. hahaha

ade ubt kt farmasi utk lmbutkan najis

cari ubat sembelit ni di farmasi sis

4y trước

masa ngandung mmg sembelit..byk mnm air kosong dan buah²an ya..apapun rujuk Dr..😁

Mkn pil phytonatal nona roguy

Kene makan buah banyak2