Masalah sembelit

Hi semua, nak tanya ada tips tak untuk elakkan sembelit ? Hari2 susah sangat membuang. Cuba minum air banyak tapi cepat loya 😩#firstmom #firstbaby

10 Các câu trả lời

kena byk minum air kosong dan juga makan buah buahan... kalau xblh telan air suam kosong..puan blh try minum air sejuk letak ais...kalau air coway cuckoo dan yg sewaktunya tak boleh telan...rs loya..puan try minum mineral water mintk husben belikan..try blh tak minum... kekdg sbb air msk dr cerek atau penapis air yg kita psg tu sbbkn kita xblh telan ms hamil ni..jd blh try beli mineral water stanby dkt rumah.jnji bdn ckup air dan tak alami hydration dsbbkn kekurangan air dlm bdn..mg dpmudahkan segalanya..aamiin...

2y trước

betul tu puan .smla kita ..ms sy dlu rs payau la apa la..lepas tu husben belikan mineral water buat stok dekat rumah...lepas tgk ok boleh telan minum air kosong byk2.. dia kata kita beli je mineral water buat stok .kekdg org xtw kan ingat tekak rs tak sedap nk telan pape ..atau sbb xsedap bdn tu xblh nk telan air.pdhal air yg kita minum tu buat rs mcm xberapa nak ok...kena try n error..

sy mkn buah prune...second pregnancy ni,mmg rajin mkn buah...tp x membantu sgt juga utk pencernaan...ikut org kot...tp, mkn prune, Alhamdulillah...rasi juga

sy ikhtiar minum air rebusan kurma merah. alhamdulillah mudah nak buang air besar lepas minum air dan makan buat kurma merah tu

haah sy minum air letak ais, wkwkwk mcm tu bru berselera.. astu husband ada beli air mineral yg tu je tekak sy terima

Kalau macam saya pulak sis before tido saya minum susu atau oat atau buah buahan kompem pagi esok tu membuang elok.

Saya pergi klinik, Dr bagi ubat ni. Klu cirit birit Dr bagi air garam. Apa2 pun pergi klinik tanya pendapat Dr 😊

mkn buah naga yg merah tuh sis serius sgt2 mmbantu dri buah yg lain 🥰

Kalau minum air yogurt jenama farm fresh ke bliss ke boleh ke?

cuba banyakkan makan buah2... insyaallah membantu

mkn buah naga yg merah tu sis...