Sembelit ketika mengandung

Salam.nak tanya ada tak yg pernah alami sembelit ketika mengandung?boleh share apa tips utk elakkan sembelit? sy dh mkn buah betik tp sama juga.Moga ada yg boleh share tips kt sini.tq

5 Các câu trả lời

sy mnum byk air je. tp awal pregnancy dlok mmg sgt terok sembelit, sampai berdarah . so sy mntk doctor prescribed ubat sembelit, lactulos

2y trước

pharmacist saja yg ajar pun boleh. xda masalah. beli dkt pharmacy

Dr syorkan saya minum yakult, tp yg less sugar warna biru tu. So far Alhamdulillah takde sembelit teruk mcm sebelum minum yakult

2y trước

ok baik.terima kasih atas perkongsian

saya makan yogurt. tapi tak selalu. seminggu sekali macam tu. lepastu banyakkan makan sayur

2y trước

ok.terima kasih atas perkongsian

Saya minum calla milk, alhamdulillah takda masalah sembelit dah

bykkn minum air kosong

2y trước

baik.terima kasih atas perkongsian