.

Apa yg momy" lakukan jika melihat hp suami dan ternyata terdapat chat wanita lain? Respon yaa momy

89 Các câu trả lời

Saya walaupun wanita tu skdr kawan dia je.mcz2 biasa psl Hal keja Pon saya sangat alert.saya mmg sukan check hp Suami saya.saya pnah bca chat Suami dengn kawan dia.dah Kwen gak.kwan pmpuan dia tu mntak lki saya ajarkan dia drive tpi dia xnak Suami dia tahu. Saya mengamok sakan la.nape dia mntak Suami saya ajrkan dia drive tpi xnk Suami dia sndri tahu.pdahal tmpat utk amik lesen kreta bayk je kt Malaysia nih. Walaupun dia nak bagi upah laki saya ajar dia drive,sya mmg xstuju. Saya xsuka wanita lain chat laki saya kalau tiada Hal pntg.kalau bab keja masih boleh trima.sebab saya sndiri Pon kalau nak chat dngan kawan laki saya sendiri yg dah Ada anak bni Pon saya Akan chat bni dorang dulu gtau psl saya Ada chat ngan lki dorang tapi psl Hal keja je.suami skrg Kita kena berjaga2.dorang lki nih jnis diam2.depan Kita dorang lain.blkg Kita Pon dorang lain.bukan nak buruk sangka cuma nak berwaspada je.

Kenapa ramai yg nak persalahkan perempuan tu... Sy pernah jadi mangsa. Lelaki 27 tahun mengaku bujang. Romantis habis. Tapi rupanya dah berkahwin anak 3. 🤦💆 Bini dia mesej dan call jutaan kali marah2 mengamuk2 kat saya. Saya tak tahu menahu pun dia suami orang. Kalau saya tahu, tak kan saya nak ganggu. Dah la isteri tengah mengandung. Yg salah adalah si suami. Dah tahu ada isteri kenapa menggatal? Yg isteri pulak xbijak nak serang wanita lain tu. Kalau terang2 diatahu dan nak juga kacau rumahtangga lain cerita. Tapi takut pula nak face to face dengan suami sendiri yg nyata nya salah. Huhu.

5y trước

Itu sptutnya chat pmpuan perlu ad bts nya bab kata ustaz kazim. Kalau lelaki ngaku bujang pun tp pmpuan nmpk still jual mhl, isteri yg baca chat tu mungkin xkn slh kan pmpuan tu. Kena beware yg kmgkinan lelaki chat tu dh ad fmly. Xleh trus kita lyn. Mmg awk xslh pun. Tp sy prnh kena n pmpuan tu xlyn suami sy chat, die boleh tukar topik if suami sy ckp nk msuk meminang, xbuat gelak manja hikhik atau mcm2 la bila suami sy pgil die comel,syg. Die just ?? Mcm jual mhl... Yg tu buat sy xkn slhkan pmpuan tu. Terang lg bersuluh suami sy yg buat hal.

Baca smua msj dia..kalau dia biarkn msj tu dlm hp n sis tengok tapi suami ok je maknanya x ada apa2lah tu..tapi kalau sis nmpk hrinni msj tu esok hilang sisntanya lah pelan2 siapa tu..jgn terjah..nnti suami sakit jantung..😂😂 dalam hub suami isteri..hp suami isteri punya..hp isteri laki punya..pokoknya d mana pun hp tu mengampai suami atau isteri boleh pakai...x ada rahsia antara suami isteri..cuma masa lampau sahaja kita lupakan.....husnuzon

jangan terus melenting. selidik dulu conv tu pasal ape. kalau conv yang mesra2, tanya direct kat suami kenapa buat macam nie. ape kurang awak kat mata dia. kalau nie kesalahan pertama suami, nasihat dan maafkan. ingat awak, manusia buat silap. tapi kalau kesilapan nie bukan kali pertama terus tanya suami nak pilih sape. kalau awak kuat untuk minta fasakh, pertimbangkan. rujuk yang arif berkenaan hal nie. best of luck sis.

Try settle dengan suami dulu,means slowtalk if korang ada problem yang menyebabkan suami chat perempuan lain..jangan serang perempuan tu dulu sebab nanti perempuan ingat kau dah tahu pasal dorang so dia boleh lebih lebih lagi lepasni😅 melainkan suami jenis tak boleh bawa bincang then you have to ask that woman first..

Buang no.fon tu n block terus. Conversation semua screenshot, then buang. Forword pd mak mertua. 😝 Kalau suami jenis tak baran lah. Kalau jenis baran, jangan sesekali ikut. Amik no.fon perempuan tu, just msg ngan dia, slow talk ngan perempuan tu. Then, tanya suami baik2. InsyaAllah., Dpt dipulihkan sebelum lebih melarat.

Kalau sy mmg contact trs pompuan tu...tanya dia tau x yg dia dok chat tu laki org..kalau xtau ni bini dia nk bgtau...kalau tau nk apa lg sbnrnya....klau gatal sgt rasa btang celup sana celup sini bgtau awl2...jgn buang masa....buang duit perabis korg nk g dating lg...nikah trs siap...tp ko kne soh laki aku lpskan aku dlu...

Klu sy jenis wanita berkerjaya, tak da masalah dari segi kewangan. Ckp baik2 dgn suami,tanya pilih dia atau sy. . Klu pilih dia syarat sy, anak sy punya.. Hidup kan sementara jak. Apa yg ada kat dunia bkn milik kita. . Jalani kehidupan dgn tenang dan syukur apa adanya.

Saya biasa tak langsung marah. Tapi saya tanya2 dulu dengan suami. Lepas tu saya cakap. You sudah tua cakap hal yang penting dan dengan orang penting ja. Jangan buang masa chat perempuan yang tak penting dan tak baik. Jika perempuan baik pasti tau lah tak akan chat laki yg ada bini. Hahahaa

I’ll turn into Sherlock Holmes 🕵️‍♀️.. Investigates /gather information and evidence as much as I can. Plan on an unexpected confrontation and play it cool before a volcano eruptions 🌋 turns me into Son Goku or Hulk. Last but not least, Attack with full evidence