PANTANG LARANG BASUH PAKAIAN BABY NEWBORN

apa pantang larang basuh pakaian bayi newborn yang ibu n ayah dalam komuniti ni tahu ? Dan boleh nyatakan sebabnya tak..

2 Các câu trả lời

xd pntg larg . cume bsuh bju bby xbole cmpo dgn baju kita dn af sabun pkaian tok bby . sbb bby kulit msih sensetif . nk kata bju bby xbole jemo smpai mlm sbnr ny bju kita sndri pon xbole . sbb mlm ad embun . embun yg trkne pd pakaian atau kain2 bnd akn suke . same juga kain2 yg d bia dlm bilik air brsidai gntg mcm tu bnd akn mlekt pd kain tu . lps tu bole kne tempias pd kita . bole jdi juga org2 yg anta bnd pd org lain tpi trkne pd pakaian kita . sbb tu kne jemu pkaian wktu siang dn angkt seelok ny sblm jam 6.30 ptg . sbb 6.30ptg tu rumh xd galak kn trdedah pintu n tingkp trbuka lg . wktu tu setan semua tgh bnyk wktu2 mcm tu . smoge mmbntu .

5y trước

Hahahaa..saya ni memang jenis jaga² sikit bab isteri n anak..sayang katakan..hahaha..

Basuh jgn jemur smpai mlm😁

5y trước

Ni pun kawan saya ada pesan..katanya risau ada gangguan makhluk / embun