Basuh baju bayi

Salam. Nak tanya boleh ke baju newborn dibasuh sekali dgn pakaian kita dalam satu mesin?

4 Các câu trả lời

Saya tak buat masa newborn.. Seingat saya, saya buat macam tu bila saya dapati kulit anak saya tak sensitif. Jadi kami beli detergent yg mesra baby; TOP gentle botol warna baby blue tu. So, guna sekali basuh pakaian kami dan anak hinga sekarang anak dah umur 1 tahun lebih .

Nak basuh dalam washing machine boleh. Tapi seeloknya jangan campur dengan baju kita. Baju asing. Saya basuh baju anak since newborn sampai sekarang dah 1 tahun 6 bulan guna washing mashine dan tak campur dengan kami suami isteri. Detergent saya guna yang khas untuk baby.

sy x basuh skali ..baju newborn smpai umo setaun just cuci rendam dgn sabun bb n gosok sikit2 dgn tangan.sbb ank2 sy jns kulit sensetif

Saya tak basuh sekali. Basuh asing. Baju baby letak dalam laundry bag. Guna detergent khas untuk baby.