Basuh pakaian baby

Kalau dah masuk 28weeks boleh dah ke basuh pakaian baby apa semua? Sebab first time jadi mom So taktahu sangat, takut basuh awal awal nanti kena basuh balik. #pleasehelp #ingintahu #bantusharing #firstbaby

27 Các câu trả lời

saya first mom basuh time 29w..Agak penat ya basuh baju walaupun pakai mesin basuh 😂 31 w dah packing barang utk ke hosp sesiap🤭sebab qisau tak sempat kemas .haha...now tengah tnggu nk kms tmpt bby ja sekrang pon dh 36w.lani pon dh separuh nyawa penatnya🤣kena mntk bantuan suami baru bole bt.kalau sorang ii xdk nya bole buat sbb xlaqat + mengah

Sy dulu beli2 then terus basuh. Beli kumpul mana yg nk kena basuh, then basuh sekali. Lepas tu sy bungkus dlm plastik n dlm kotak. Agak2 dah nak dekat due, susun dlm almari baby / rak. Utk mudahkan urusan nak guna nanti. Bungkus utk elak berhabuk. Awal tak pe. Mudah urusan nanti. Ada orang hujung2 kehamilan tu tak larat dah nk buat banyak kerja.

orang kata 7bulan dah kena basuh dan susun2 kat bag untuk persediaan awal tak la jadi kalut kalau kita melahirkan awal.. tu yang sebaiknya.. tapi kalau saya time 35w baru nak basuh dan kemas2 masuk bag.. hahah jangan ikut jenis saya sis.. syukur sekarang dah nak masuk 38w.. tingal nak kira hari.. 🤭😍

Basuh je semua awal2. Sebab lain org lain experience and situation. Saya 3rd trimester baru buat semua benda. Nak buat awal lagi pun ok janji simpan tempat yg elok and tertutup. Nanti dah sarat lagi penat nak buat semua benda tu mcm saya lah cuci baju baby je terus pinggang mcm nak patah. Fuh lepasni ada rezeki 2nd baby mmg buat semua awal2.

basuh je awal tak pe.. sy anak 2nd basuh masa 30w.. malam tu terus kena braxton hicks.. sekali je laa.. esok tu terus insaf siapkan semua brg hospital.. mungkin sebab letih membasuh kot🤣🤣 anak 1st dlu basuh masa 28w.. ok je x de kena pape..

sy masuk 30 weeks keatas, da start basuh baju baby, sarung bantal dia, comforter dll. sy basuh guna tgn 🤭. cuci bersih2. then keringkan guna mesin. dah settle apa semua, da boleh susun2 dlm rak bertutup. skrg nak dekat due, x larat dahh.

masa 30week misi dah pesan Suh sy basuh ciap2 n prepare..sbb 3 org ank besalin 36week..so potensi awal utk ank ke 7 ni ada.alhamdulillah dah settle..just rendam skejap dlm pelembut comfort n suami tolong jemurkan

sy 28week, sy basuh pakaian baby yang perlu di bawa ke hosp ja dulu.. Lepastu masuk 33week bru sya cuci yang lain dan simpan dalam rak yang bertutup... Tapi tu semua dari sis juga, kalau mau cuci semua pun okayyy

Lagi cepat lagi bagus sis.. lepastu packing awal.. nanti dah 7bulan boleh ready barang² letak dlm kereta... prepare awal.. incase trbersalin awal..senang dah ready smua...

Basuh la awal2.. Anak 1st sy basuh time 36w. Masa tu larat gila nk gymnastic pun blh lg.. Mri yg 2nd nih astaga bru 30w mcm nk branak dh.. Xlarat..

11mo trước

Skrg 32w pun xcuci2 lg.. Esok esok esok ntah bila 😂🤣