Baju baru baby newborn

Hai ibu2, nak tanya la perlu ke kita basuh baju baru baby newborn, napkin, tuala , sarung tangan kaki sebelum baby pakai nti? Kalau kne basuh, kenapa kena basuh ye? Sbb sy rasa semua pakaian tu bersih je.

8 Các câu trả lời

Baju baru mostly kita akan basuh dulu sis. Nak nak baju utk pakaikan anak sendiri. Mesti utamakan kebersihan sis, basuh je sis beberapa minggu sblum due. And siap kemas beg ke hosp. Semoga dipermudahkan urusan sis ❤️😊

sy jual baju bby,kalau ikutkan ad customer yg xbsuh bila smpai sy pun trkejut😅tpi elok basuh la sy jual jdi sy Thu keadaan bju tu mcm mna,dgn kita letak nk packing pulak..syg kulit anak,lgi lgi nb sensitive

Sy basuh semua.. Sbb xnmpk bakteria dr kilang2 pembuatan bj bby.. Kita nmpk bersih Tp environment kilang kita mana nmpk Ntah2 atas lantai dorg letak kain2 tue sebelum jait 🤭

Baju saya sendiri pun saya basuh sis. Kuman kita tak nampak dengan mata kasar. Tambah2 lagi pulak untuk baby. Kesian dekat baby bagi pakai pakaian yang tak dibasuh. Kulit baby sensitif tau

Basuh . Kite terus Tgk time da sampai supermarket. Org duk belek2 baju. Risau kalau yg si pembelek ada masalah kulit ke. Pastu kite terus pakaikan dekat anak. Apatah lagi dikilang kan.

Basuh je la sis. Benda dari kedai kot . And kalau basuh baru kite rasa confident nak pakaikan kat anak nnt kan. Baru rasa bersih and wangi.

Sbb nak bersih dari habuk, kuman org pegang2 ke. Just to be safee. Kulit newborn kan sensitif & fragile. Tak gitu hihi

Mesti la kena basuh. Baju kita kalau baru beli pun nak kena basuh juga sbb orang lain dah pegang2