vitamin

Apa kesannya klw saya x minum folic acid dan vitamin yg lain smasa mngndung

12 Các câu trả lời

Better ambil dan sangat perlu utk comsume sampai bersalin.. kalau tak perkembangan bayi boleh terganggu termasuk perkembangan otak dan boleh dapat spinal bifida dan neural tube defect.. bahaya semua tu utk bayi

Ada kmgkinan bby akn kurang zat..n tumbesaran tgnggu krana mse2 ni..smua akn dikongsi bdua antara mummy dan bby..antibodi mummy kne btul2 fit..asid folic n vitamin t mummy ambil dpat mbntu sba sdikit..

Boleh jd spina bifida kat baby.. Tak minta, tp klu boleh nak elakkan baby tak cukup sifat.. So apa2 supplements yg kena makan tu, please la mkn..

Bahaya x makan folic acid... Baby blh for neural tube defect. Sbb tu org advise mkn folic acid sebelum pregnant.

Bahaya if xmkn.. Vit n acid folic bagus utk pertumbuhan baby dlm perut.. Vit amalkan dari buahan dan sayuran..

Kenapa x minum/mkn? Smua tu utk baby dlm prut. Klau syg baby, please fllow advice nurse & doc... 😌😌😌

Bahaya sis. Sb nutrisi mknn yg kita consume belum tentu bagus atau cukup utk baby serap.

awk mungkin kehilangan bby awk..Knpe xnk mkn??besar sgt ke ubat tu?xsyg ank ke?huhu..

Better minun ubat sis.. its for your own good jgk and your baby..

Ada potensi perkembangan baby terencat.